Directeur obs De Veldrakker en De Schakel neemt afscheid

Na dertig jaar als directeur van obs De Veldrakker werkzaam te zijn geweest, neemt meester Rien Derks afscheid van zijn scholen. De afgelopen zes jaren viel obs De Schakel, aan de Mendes da Costalaan, ook onder zijn hoede. Op woensdag 30 januari en donderdag 31 januari a.s. zal dit afscheid groots gevierd worden op De Veldrakker Op vrijdagochtend wordt het feest afgesloten op het schoolplein van De Schakel.Woensdag, aan het eind van de ochtend, begint het feest op het schoolplein. Dan zullen kinderen en leerkrachten van De Veldrakker meester Rien een verrassing bezorgen.
’s Middags van 16.00 tot 18.00 uur is er een receptie op De Veldrakker waarop ouders, genodigden, oud-leerlingen en hun ouders en andere belangstellenden welkom zijn om afscheid te komen nemen, waarna de teams van Veldrakker en Schakel, de MR, ouderraad en activiteitencommissie de dag afsluiten met een gezellige avond met buffet.De donderdag begint met weer een verrassing voor meester Rien, waarna met alle kinderen op school wordt gegeten.
’s Middags komen de leerlingen van De Schakel naar De Veldrakker om gezamenlijk naar een voorstelling van het verteltheater te kijken. Deze dag zal feestelijk worden afgesloten. Op vrijdagochtend is er om half twaalf op het schoolplein van De Schakel een feestelijke bijeenkomst met kinderen en ouders. Dan kunnen ook de ouders van deze school nog afscheid nemen van hun directeur. 
Rien Derks begon zijn loopbaan in het onderwijs veertig jaar geleden in Utrecht op de “Rietendakschool” aan de Laan van Chartroise. Na tien jaar kwam hij naar Nieuwegein om hoofdonderwijzer te worden van de kersverse basisschool De Veldrakker. In de loop der jaren zijn door de extra taken, die veelal op het  bestuurlijke vlak liggen, de werkzaamheden van het hoofd van de school sterk veranderd. Van hoofdonderwijzer werd hij directeur en manager. Hij is van plan om samen met zijn vrouw, die ook vele jaren onderwijzeres was, te gaan genieten van hun vrije tijd, hobby’s en reizen en zeer zeker van hun vijf kleinkinderen.Rien Derks wordt als directeur opgevolgd door Jeannet van Woezik, ook al sinds vele jaren werkzaam op De Veldrakker. De laatste jaren vervulde zij al de functie van onderdirecteur.
Zij vertelt: “De managementstructuur zal gaan veranderen. Er komt een samenwerkingsverband tussen de besturen van het openbaar onderwijs in Nieuwegein en IJsselstein. Er komen clusterdirecteuren, dat zijn bovenschoolse directeuren, die  een aantal locaties onder zich krijgen. Onze bovenschoolse directeur wordt Leendert Jan Meijwaard, nu directeur van De Toonladder. Hij krijgt dan De Veldrakker, De Schakel en de beide Toonladders onder zich. Op alle locaties komt dan een eigen directeur.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren