Digitaal Fotobewerken met Photoshop Elements 9.0

Een (digitale) foto maken is één ding, het zelf bewerken en afdrukken is een tweede. In deze cursus leert u stapsgewijs hoe u foto’s naar de computer kunt overbrengen. Daarnaast besteden we aandacht aan het overzichtelijk beheren van deze foto’s. Eenmaal op de computer overgebrachte beelden kunnen worden gecorrigeerd en bewerkt.

Zo wordt o.a. aandacht besteed aan de beelduitsnede, belichtingscorrecties, het wegpoetsen van storende elementen en het toevoegen van tekst. Ook staan we stil bij het monteren van foto’s. Het werken met lagen en maskers staat hierbij centraal. Tot slot komen wat wetenswaardigheden over het printen aan de orde en is er een korte demo van het maken van een presentatie, inclusief video-effecten, het toevoegen van titels en geluid zodat u bijvoorbeeld uw vakantiefoto’s op een aantrekkelijke wijze op DVD kunt zetten.

Voor wie? Voor aanstaande en/of beginnende gebruikers van Photoshop Elements 9.0

Nodig? Het verdient aanbeveling deze software in de (nabije) toekomst te gaan gebruiken. Dit programma wordt niet door ons verstrekt, maar dient u zelf aan te schaffen net zoals enige computerervaring

Lesmateriaal: De hand-out is bij de prijs inbegrepen.

De cursus Digitale fotobewerking wordt gegeven van 17 november tot en met 15 december (5 lessen) tussen 19.30 en 22.00 uur in het Cals College op de Vreeswijksestraatweg 6 A in Nieuwegein. Inschrijven kan via de website van de Volksuniverstieit Utrecht. De cursus kunt u vinden onder de categorie Creatief.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren