Dhal van rode linzen met rijst en groenten. Dhal is een pittige, gekruide Indiase stoofschotel met linzen – warm, troostgevend en bijzonder lekker. Nodig voor twee personen:
1 kopje rode linzen
2 kopjes water
Snuf zeezout
2 gehakte teentjes knoflook
2 theelepels komijnzaadjes
1 gesnipperde ui
2 fijngehakte rode pepers
1/2 bosje fijngehakte koriander
2 theelepels madras
1 rode paprika
1 courgette
100 gram rijst
1 limoen
Klontje roomboter
50 ml water
De rijst koken volgens gebruiksaanwijzing
De linzen goed afspoelen en ongeveer 20 minuten koken in 2 kopjes water met een beetje zeezout.
In een pan de knoflook, ui, komijn en pepers fruiten in de roomboter, daarbij de madras en 50 ml water, de linzen en koriander erbij en 5 minuten doorkoken.
Als de dhal klaar is een limoen erboven uitknijpen.
Eventueel wat zout gebruiken.
De paprika en courgette niet te fijn snijden en bakken in weinig olie, of eventueel zonder olie grillen.
De dhal mengen met de groenten en serveren met de rijst.
Wij aten er gebakken biologische kipfilet bij, maar dit gerecht is ook erg lekker met gestoofd varkensvlees.
Eet smakelijk!