Desto 1 – JSV Nieuwegein 1: ‘Ongelooflijk!’

De uitwedstrijd bij Desto was afgelopen zaterdag er een die gevoelsmatig nu eens gewonnen moest worden door het team uit Nieuwegein. Allebei de ploegen hadden nog niet gewonnen dit seizoen, en de overtuiging was er dat deze wedstrijd wel eens winnend zou kunnen worden afgesloten.

JSV

Niek de Heuvel, onze verslaggever langs de lijn: ‘Om wat minder gevoelig te zijn voor de tegentreffer voerde Rick Testa La Muta enkele wijzigingen door en vol goede moed begon de ploeg aan de wedstrijd, met flinke wind in de rug. Ook nu leverde dat de nodige 100% kansen op maar een schot op de paal en tot twee keer toe een uitstekende keeper hielden Merouan Ezzarouali en Anass Channouf van het scoren af.

Toch viel de verdiende 0-1 dan in de 27e minuut. Een overtreding op 20 meter van de goal van Desto leidde tot een perfect uitgevoerde vrije trap van Tefvik Ceyar die de bal over de muur in de hoek krulde.
Al snel daarna wist Merouan Ezzarouali zich vrij te spelen op rechts en de voorzet was een prooi voor Xavi Spies die de bal bij Anass Channouf bezorgde en die op zijn beurt de 0-2 tegen de touwen wist te schieten.’

Dat was ook de ruststand en met een goed gevoel gingen we aan de thee.

Het begin van de 2e helft gaf, zeker door de wind, wat minder kansen voor JSV, maar ook Desto wist niet echt goede mogelijkheden te creëren. De 2e helft kabbelde voort en de mensen langs de kant begonnen door de passiviteit op het veld onderling te praten over de zaken die opvielen. Pingelaars, slecht overspelen, niet echt veel kansen en een terechte stand voor JSV. En het voelde ook aan alle kanten dat dit zo zou blijven. Tot de 85e minuut.

‘JSV had een aantal wissels doorgevoerd om zo de overwinning zeker te stellen maar dat pakte anders uit. Uit het niets was daar de aansluitingstreffer en had Desto de wind mee: 1-2. JSV wist even niet meer waar het kijken moest en met de wind mee dwarrelde de bal pardoes over keeper Tom van der Wulp in de verre hoek: 2-2! En het was toch echt bijna einde wedstrijd, maar Desto rook bloed.’

‘En helaas, ook de 3-2 viel uiteindelijk in de 94e minuut waarmee JSV een zekere overwinning in een paar minuten uit handen gaf. Een pijnlijk verlies, dat niet nodig was maar waar JSV ook weer het deksel op de neus kreeg door wederom de opgelegde kansen in de 1e helft niet voluit te benutten.’

Komend weekend wacht de knock-out wedstrijd tegen Lopik 1 voor de beker. Zaterdag gaat wederom een spannende worden.