Dertigste editie van ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’

Vreeswijk dompelt op woensdag 14 december aanstaande weer onder in licht en warmte tijdens het jaarlijkse evenement ‘Vreeswijk bij Kaarslicht.’ Dit jaar is het de dertigste editie van het evenement. U kunt weer genieten van de sfeer van duizenden kaarsjes en fakkels, de kerstmarkt en kerstmuziek. Hieronder vindt u het programma, informatie over de verkeersmaatregelen en brandveiligheid tijdens het evenement.

Bereikbaarheid
De wijk Vreeswijk (Nieuwegein-Zuid) is bereikbaar via de afritten van de A2-afrit 10 en A27-afrit 27. Vreeswijk is op deze avond afgesloten voor al het rijdende verkeer. Parkeren kan in de omliggende wijken (volg de P-verwijzingen) of bij één van de tramhaltes in Nieuwegein. Van daaruit kunt u verder reizen met de bus of tram richting de eindhalte Nieuwegein-Zuid/Veerhuis. Volg daarna de borden naar Vreeswijk (slechts 10 minuten lopen).

Het openbaar vervoer door Oud Vreeswijk rijdt tussen 18.00 uur en 23.00 uur een aangepaste route. De omleidingsroute lijn 77 is de normale route tot het einde van de Jutphaaseweg, rechtsaf Graaf Florisweg op, aan het einde linksaf de ’s-Gravenhoutseweg op, Zandveldseweg en vervolgens de gebruikelijke route. Richting Bilthoven in omgekeerde volgorde. De wijzigingen staan ook aangegeven in de bushaltes op de route. Waar de wegsleepregeling van toepassing is, vraagt de organisatie om uw auto tijdig elders te parkeren.

Verlichting en brandveiligheid
Het is fijn als uw huis of winkel binnen en buiten ook de sfeer van ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’ uitstraalt. Gebruik bij voorkeur waxinelichtjes in glazen potten en zorg ervoor dat er geen brandbare materialen in de buurt van kaarsen zijn. Vuurkorven mogen alleen geplaatst worden door de organisatie. Als het mogelijk is, is het fijn als u na afloop vanaf 22.00 uur helpt om de potjes op te ruimen. Er staan kratten langs de route om de potjes in te verzamelen.

One thought on “Dertigste editie van ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’

  1. Laura

    Is er dit jaar geen vervoer per boot meer vanaf de Herenstraat?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk