DeMIX organiseert Yogaspecial voor verhuizing hospice Proxima Terminale Zorg

Op zondag 23 juni organiseert DeMIX Fitness & Leefstijl een yogaspecial om geld op te halen voor Proxima Terminale Zorg Hospice en Thuis in Nieuwegein. De hospice van Proxima gaat uitbreiden en verhuist daarom naar een nieuw pand aan de Mondriaanlaan. In ditzelfde pand wordt ook het logeerhuis gerealiseerd. Om de verhuizing van de hospice te kunnen realiseren, wordt deze yogaspecial georganiseerd door DeMIX.

Het bestaande hospice aan de Hogerhoeve in de wijk Blokhoeve is te klein en uitbreiden op deze plek is niet mogelijk. Daarnaast is er in Nieuwegein behoefte om mantelzorgers te ontlasten en daarom komt er een logeerhuis in Nieuwegein. De nieuwe hospice en het logeerhuis worden beiden in het pand aan de Mondriaanlaan 3 t/m 7 gerealiseerd. Wanneer de opening van hospice Proxima en het logeerhuis is, is nog niet bekend.

Geld inzamelen middels Yogaspecial
Omdat er voor de verhuizing van Proxima veel geld nodig is, heeft DeMIX een yogaspecial georganiseerd. De docenten die meedoen aan deze special doneren hun inkomsten aan Proxima.

Ineke Aalderink, directeur bij Proxima: “Wij zijn DeMIX ontzettend dankbaar voor het organiseren van deze dag ten bate van de verhuizing. Het is een heel mooi gebaar.”

Tijdens deze yogaspecial kunnen mensen kiezen aan welke les zij deel willen nemen. Deelname per les is € 5,-. Overige vrijwillige donaties zijn deze dag ook van harte welkom.

Aanmelden
Via deze link vind je meer informatie over de Yogaspecial bij DeMix. Aanmelden voor deze dag kan door een bericht te sturen naar: charissa@demix.nl.

Proxima en logeerhuis
Proxima staat voor warme zorg, aandacht en ondersteuning voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten in de hospice en thuis. Om de laatste levensfase zo aangenaam mogelijk te maken in de hospice, werken professionals en vrijwilligers nauw met elkaar samen. In een logeerhuis kunnen mensen die intensieve zorg nodig hebben, tijdelijk terecht. Zo krijgen hun mantelzorgers een korte pauze. Daarna gaan zij weer terug naar huis.

Overeenkomst getekend voor hospice en logeerhuis op Mondriaanlaan
Op 13 december 2023 hebben Stichting Proxima Terminale Zorg (Proxima), Stichting Beheer Onroerend Goed Hospice Nieuwegein (Pand), Stichting Logeerhuis Nieuwegein gemeente Nieuwegein de overeenkomst getekend voor het nieuwe hospice en een logeerhuis aan de Mondriaanlaan 3 t/m 7. Met dit hospice en logeerhuis krijgt Nieuwegein meer kamers beschikbaar voor mensen die intensieve zorg nodig hebben.

Wethouder Marieke Schouten: “Ik ben blij dat we als gemeente met Stichting Proxima, en Stichting Logeerhuis, samen kunnen werken om het hospice uit te breiden en een logeerhuis te verwezenlijken. Het is zo belangrijk dat er voldoende plekken zijn voor mensen in hun laatste levensfase of die intensieve zorg nodig hebben. Daarnaast ontlast het de mantelzorgers. De constante zorg voor je naaste, is emotioneel en fysiek vaak een zware belasting. Het is daarom fijn dat we samen werken aan de realisatie van deze plekken in Nieuwegein.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren