Deel winst Rabobank naar lokale projecten

Rabobank Utrecht, waaronder ook Nieuwegein valt, ondersteunt structureel lokale maatschappelijke projecten en initiatieven met haar Stimuleringsfonds. Het eerste kwartaal van 2013 konden 28 projecten in Utrecht, Vleuten, De Meern, Harmelen en Nieuwegein rekenen op een financiële bijdrage van de bank.

Verschillende projecten krijgen ondersteuning. Bijvoorbeeld de AdministatieExpress van stichting Soda Producties, waarmee mensen in de problemen meer grip krijgen op hun financiële situatie. Vereniging ZijActief Nieuwegein organiseert activiteiten vanwege haar 75 jarig bestaan. En HIP, Hulp in Praktijk krijgt in Nieuwegein een bijdrage voor hun vrijwilligersactiviteiten. Ook stichting MOVE krijgt financiële ondersteuning voor haar wijkactiviteiten van studenten en jongeren. En Repair Café Nieuwegein, een initiatief dat reparatie van materialen promoot en de sociale cohesie bevordert, kan ook rekenen op steun van de bank. Wat deze en alle andere initiatieven gemeen, is dat ze een positieve bijdrage leveren aan de lokale maatschappij en voor een bredere groep bereikbaar zijn. In totaal heeft Rabobank Utrecht een bedrag van € 131.240 toegekend aan de lokale projecten die zijn goedgekeurd voor het afgelopen kwartaal.

Rabobank Utrecht geeft een deel van haar winst terug aan de maatschappij via het Stimuleringsfonds. Dit past goed bij onze lokale betrokkenheid en onze coöperatieve achtergrond. Lokale organisaties kunnen een beroep doen op dit fonds door online een aanvraag in te dienen. Eén van de taken van de ledenraad van Rabobank Utrecht is mee te beslissen welke projecten de bank ondersteunt. Zij komen hiervoor vier keer per jaar bij elkaar. Wilt u meer informatie over het Stimuleringsfonds of een aanvraag indienen? Dat kan via www.rabobank.nl/utrecht onder het kopje Stimuleringsfonds. Hier vind je ook een totaaloverzicht van de projecten die steun krijgen van de bank.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk