De zak van Sinterklaas

Pannenkoeken gevuld met een fruitsalade en gepresenteerd als de cadeautjes-zak, dat is natuurlijk een geweldig hapje voor Sinterklaasavond. Dit leuke Sint Nicolaas-recept kwam ik tegen op de website van Koopmans. Voor 4 personen
200 g Koopmans Mix voor (Bio) Pannenkoeken Meergranen
2 el geraspte kokos
450 ml melk
1 ei
1 banaan
3 mandarijnen
3 kiwi’s
4 el honing
4 dropveters of aardbeienveters
olie of boter om in te bakken Extra: grote koekenpan, bord met passend deksel Bereid het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik de hoeveelheden zoals in dit recept is aangegeven.
Voeg extra de geraspte kokos toe.Verhit een klontje boter in de koekenpan en bak vier pannenkoeken.
Leg ze na het bakken op een bord met een deksel erboven op.
Zo blijven ze warm en zacht.
Pel de banaan en snij deze in plakjes.
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes.
Schil de kiwi en snij deze in blokjes. Meng het fruit voorzichtig met de honing.
Verdeel de fruitsalade over de pannenkoeken.
Maak van iedere pannenkoek een soort knapzakje en knoop het zakje dicht met de snoepveters.
Serveer de zakjes op een leuk bordje. Tip
Bestrooi de pannenkoekzakjes eventueel met wat poedersuiker.
Met het fruit kun je natuurlijk naar eigen smaak variëren.
Geen passend deksel bij het bord om de pannenkoeken warm te houden? Leg gewoon twee borden op elkaar. Weetje
Oorspronkelijk werd Sint-Nicolaas alleen in het oosten van Europa geëerd. In de 13e eeuw werd besloten dat zijn naamdag ook in het westen een van de belangrijkste feestdagen was; in die tijd werd het sinterklaasfeest in Utrecht al gevierd door de schoen van vier arme kinderen te vullen met geldstukken. Vanaf die tijd heeft het Sinterklaasfeest veel ontwikkelingen doorgemaakt en is uitgegroeid tot het grote feest van nu. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren