De toekomst van duurzaamheid in de horeca!

Duurzaamheid is tegenwoordig niet alleen meer een optie, maar echt een must. Dit zie je vrijwel overal elke dag weer terug. Ook voor horecaondernemingen is het gebruik van duurzaamheid een noodzaak. Met de groeiende bezorgdheid over het klimaat en het milieu, worden consumenten steeds bewuster van de impact. Daarom zet dit ook zeker druk op de horeca om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Daarom gaan we in deze een aantal tips bespreken die jij als horeca ondernemer kan toepassen op jouw bedrijf. Zo kan ook jij de ecologische voetafdruk van jouw bedrijf verlagen!

1. Energiebesparing
Een die voor zich spreekt is natuurlijk wel het besparen van energie. Binnen een horeca-onderneming wordt energie op veel verschillende manieren gebruikt. Energieverbruik is daarom ook een van de grootste milieu-impacten van de horeca. Van verlichting tot de koelingen in de keuken en de verwarming van de kamers, al deze energie is natuurlijk onvermijdelijk binnen het bedrijf. Toch zijn er verschillende manieren waarop horecabedrijven hun energieverbruik kunnen verminderen. Een goed voorbeeld hiervan is door zoveel mogelijk gebruik te maken van LED-verlichting. Maar denk bijvoorbeeld ook door te kiezen voor energiezuinige keukenapparatuur met een A of B label. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het laten plaatsen van zonnepanelen voor groene energie.

2. Lokale inkoop
Een andere belangrijke stap voor een goede duurzaamheid is het inkopen van lokale producten. Door te kiezen voor producten van lokale boeren en producenten, kunnen horecabedrijven hiermee de transportkosten verminderen. Dit zal uiteindelijk ook een positief effect hebben op de CO2-uitstoot van transport. Niet alleen is het beter voor het milieu, maar lokale inkoop draagt ook bij aan de groeiende trend van transparantie en herkomst. De consument wil graag weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe dit is bereid.

3. Afvalvermindering
Ook afval is een enorm probleem in de horeca. Dit gaat van voedselverspilling tot verpakkingsafval. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om afvalvermindering en voedselverspilling te verminderen. Er zijn apps waarmee restaurants overtollig voedsel kunnen aanbieden aan consumenten voor een prijs. Dit kan voedselverspilling verminderen. Maar ook kunnen horecabedrijven investeren in het gebruik van herbruikbare verpakkingen en servies. Dit kan bijdragen aan het verminderen van de hoeveelheid afval.

Conclusie
Zo zijn er voor de horeca verschillende manieren om toch nog te kunnen deelnemen aan het verbeteren van het milieu en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Ook voor jou als horecaondernemer is het een must om hieraan deel te nemen! Kijk wat mogelijk is voor jou en ga voor een groenere wereld.

HANOS SHOP voor jouw horeca producten
Ben jij op zoek naar milieuvriendelijke apparatuur voor in jouw horeca onderneming? Dan kan je hiervoor een kijkje nemen bij HANOS SHOP. HANOS SHOP is de online webshop voor horeca non-food producten. Hier kan je terecht voor keukenapparatuur, terrasmeubels, restaurant meubels en nog veel meer.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren