De Ruilfabriek: ‘Van je kwetsbaarheid je kracht maken tijdens De Ondernemersfabriek’

De Ruilfabriek in Nieuwegein is vorig jaar, in samenwerking met Het Vriendenloterij Fonds, ‘De Ondernemersfabriek’ gestart. Dit project is speciaal bedoeld voor ondernemers die werken of starten vanuit een kwetsbaarheid. Inmiddels hebben twee groepen het traject succesvol afgelegd en zal in september dit jaar gestart worden met een derde groep!

Lonneke Heijdeman van De Ruilfabriek: ‘Door het project ‘De Ondernemersfabriek’ krijgen mensen met bijvoorbeeld een beperking, of nieuwkomers de kans weer deel uit te maken van de maatschappij. Er is volledige begeleiding en een opleiding op diverse onderdelen van het ondernemerschap. Daarnaast krijgen de creatieve ondernemers een gesubsidieerde plek in De Ruilfabriek Conceptstore om hun product te verkopen.’

De deelnemers worden begeleid door professionele organisaties die ook deels vanuit een maatschappelijk oogpunt een bijdrage leveren. Per jaar is er plek voor 20 ondernemers. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 augustus 2024 door een e-mailtje te sturen naar: ondernemersfabriek@deruilfabriek.nl. Kijk voor alle verdere informatie en voorwaarden op de website van De Ruilfabriek. Als je geselecteerd word kost deelname niets.

Over de Stichting De Ruilfabriek
Stichting De Ruilfabriek is een goede doelen organisatie die gelooft en werkt vanuit de RUIL economie. Zij hebben een prachtige locatie De Ruilfabriek Conceptstore op Cityplaza Nieuwegein, waar zij werken met vrijwilligers met- èn zonder afstand tot de arbeidsmarkt.

De Ruilfabriek is een erkend leerbedrijf en helpt mensen met dat extra stapje om terug de maatschappij in te komen. Zij helpen (jonge) startende ondernemers om te starten met ondernemen en begeleiden ze daarbij.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren