De perfecte tomatensaus

Rode saus voor pasta, heerlijk vers en niet uit een potje!

Ingrediënten:
500 gram pruimtomaten of trostomaten
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 gele paprika
1 rode paprika
verse kruiden naar smaak als oregano, tijm, rozemarijn
vers gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak
scheutje rode balsamico-azijn
2 dl rode wijn
250 gram mini tomaatjes
olijfolie
verse basilicum

De pruimtomaten, sjalotten, en paprika’s in niet te kleine stukjes snijden en knoflook pletten.
Verse kruiden fijnhakken, 1 takje rozemarijn apart houden.

In een grote pan warme olijfolie de knoflook en sjalotjes aanfruiten, zacht smoren zonder bruin te laten worden. Daarbij de paprika en gesneden tomaten, even mee fruiten. Balsamico-azijn en wijn erbij, inclusief de verse kruiden en een takje rozemarijn. Zwarte peper en zeezout erbij en op laag vuur ongeveer 20 minuten zonder deksel laten smoren.

Als de saus wat is ingedikt de mini tomaatjes erbij, en nog 5 minuten laten sudderen. Het takje rozemarijn eruit halen. Even proeven en eventueel nog peper of zout erbij.

Voor het opdienen de blaadjes verse basilicum door de saus mengen. De mini tomaten blijven heel en worden een soort smaakbommetjes in deze hele lekkere tomatensaus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren