De nieuwste keukentrends van 2023: een overzicht voor je nieuwe keukenontwerp

Is de keuken bij jou in huis op redelijk korte termijn toe aan een trendy keukenrenovatie of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Dan is het een goed idee om de laatste trends een keer goed onder de loep te nemen en verschillende opties met elkaar te vergelijken. Want er zijn niet alleen een aantal opmerkelijke trends gaande in de wereld van keukens. Dezelfde stijl wordt ook doorgetrokken in bijvoorbeeld de meubels en de bijkeuken in woningen. Van rustiek tot aan hoogglans en innovatieve apparatuur – het komt allemaal uitgebreid aan bod in dit blog. Wil jij ook de nieuwste ideeën in het kloppende hart van je huis krijgen?

keukenmaxx

Ben je al bekend met een keuken in organische vormen?
Op het moment dat je keuken inspiratie voor je eigen woning op gaat doen, valt het je vast en zeker op dat een keuken in organische vorm steeds vaker te zien is in een keukenwinkel. Op deze manier kun je bijvoorbeeld erg makkelijk om het kookeiland staan én de keuken zorgt vanaf het eerste moment voor een retro en luxe gevoel. Een organische vorm speelt op een leuke manier met de ruimte en is een lust voor het oog. Maar het oogt, dankzij deze ronde vormen, ook net even wat zachter in huis. Van strakke lijnen en rechte hoeken in de keuken bij jou in huis is dus niet langer meer sprake.

Glanzende materialen zijn steeds vaker in een keukenontwerp terug te zien
Eigenlijk zijn materialen zoals RVS en chroom nooit voor de volle 100% weggeweest uit de wereld van keukens. Maar dit jaar lijken deze materialen weer net even wat meer in opkomst te zijn. Denk daarbij aan elementen zoals handgrepen, spoelbakken en kranen. Maar je kunt ook voor een unieke twist kiezen door aanrechtbladen en achterwanden in industrieel RVS uit te laten voeren. Het zorgt voor een eigentijdse uitstraling en het materiaal is erg makkelijk schoon te maken. Dankzij de verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen, is er altijd wel een ontwerp te vinden dat past bij je eigen smaak.

Een luxe uitstraling met houten keukenfronten en wandpanelen
Maar in het aanbod aan showroomkeukens zie je ook steeds vaker de meer natuurlijke materialen terugkomen. Dit sluit bijvoorbeeld perfect aan op een Japandi woonstijl of een Scandinavische woonstijl. De houten wandpanelen en keukenkasten stralen pure klasse uit, hebben een enorm lange levensduur en staan ook bekend om de fraaie vormgeving. Kies bijvoorbeeld voor een design met gegroeid houtfineer of pak uit met kasten van eikenhout.

Heb je al een keer gekeken naar de nieuwste apparatuur voor de keuken?
Maar ook op het gebied van slimme keukenapparatuur voor slim koken zijn er een aantal interessante ontwikkelingen gaande. Hierdoor kun je zomaar energie besparen tijdens het koken. Van de op elkaar afgestemde kookplaat en afzuigkap tot de oven en vaatwasser van de slimme keuken die op spraak aan te sturen is. Je kunt het zo luxe mogelijk aanpakken als je zelf maar wenst.

Trek de stijl van de keuken door naar de bijkeuken in huis
Denk je aan het verbouwen van de keuken, dan denk je misschien er niet zo snel aan dat de bijkeuken ook een upgrade kan gebruiken. En dat is eigenlijk reuze zonde. Want door dezelfde kastjes in beide ruimtes terug te laten komen, zorg je voor een mooi geheel. Je tovert een rommelige wasruimte daardoor in een mum van tijd om tot een luxe bijkeuken. Je hebt bijvoorbeeld meer plek om levensmiddelen op te bergen in kasten, wat vanaf het eerste moment zorgt voor veel meer rust en eenheid in het interieur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk