De leukste zwemgelegenheden in de provincie Utrecht

Het duurt niet lang meer voor de zomervakantie weer begint. Dat betekent veel vrije dagen, genieten van de zon en leuke dingen doen met je gezin. Op de warmste dagen van het jaar is het natuurlijk heerlijk om verkoeling te zoeken. Het liefst doe je dat in de buurt, bij een zwembad of een meer. Helaas geldt er voor de Nedereindse Plas voorlopig nog een zwemverbod, maar gelukkig biedt onze provincie nog vele andere zwemgelegenheden in de buitenlucht. In totaal zijn er maar liefst 23 officiële zwemplaatsen in natuurwater en 38 openbare zwembaden in de provincie Utrecht. Hieronder vind je de leukste.

Maarsseveense Plassen
De Maarsseveense Plassen in de gemeente Stichtse Vecht zijn ontzettend divers en bieden voor ieder wat wils. Zo is het strandbad het gedeelte waar heerlijk gezwommen kan worden en bieden de ruime ligweiden en mooie zandstranden er de gelegenheid om te ontspannen. Bovendien is er een compleet speeleiland waar de kinderen zich kunnen uitleven op de waterglijbaan, het klimtoestel en het waterdoolhof. Ook bij de kleuterbadjes zijn diverse speelvoorzieningen. Naast deze recreatiemogelijkheden is er ook ruimte om te vissen. In zowel de kleine als de grote plas zijn er aanlegplaatsen voor vissersboten.

Henschotermeer
Het Henschotermeer is een unieke recreatieplas midden in de prachtige bossen van de Utrechtse heuvelrug. Het meer bezit parelwitte stranden en te midden van het water ligt een klein bebost eilandje, waar je naartoe kunt zwemmen of lopen door middel van een loopbrug. Een bezoek aan dit meer geeft je zodoende het gevoel dat jij je op een Caribisch eiland waant. Om dit verder te versterken ligt er op het strand een piratenschip waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Omdat het Henschotermeer tussen de bossen ligt heb je ook nog eens de kans om een ree, bosuil of boomvalk te spotten!

Zwembad Merwestein
Lekker dicht in de buurt en ook nog eens veelzijdig: zwembad Merwestein aan het Merweplein in Nieuwegein. Zowel voor jong en oud is hier genoeg te beleven. Voor de kleinsten is er in het recreatiebad een speelhoek met Aquajungle gereserveerd, waar ze heerlijk kunnen spelen. Voor oudere kinderen en de volwassenen met jonge geest is er een glijbaan, een wildwaterkreek, een golfslagbad en wedstrijdbad. In de zomer is vanzelfsprekend ook het buitengedeelte weer toegankelijk. Hier vind je een buitenwedstrijdbad, een peuter- en kleuterbad en een heerlijke ligweide met beachvelden.

Kikkerfort
Het Kikkerfort in Breukelen is al eens uitgeroepen tot beste Utrechtse zwembad van het jaar. In de categorie beste binnenbaden heeft het zwembad zelfs twee prijzen in de wacht gesleept. Dit is o.a. te danken aan de renovatie die het zwembad in 2010 heeft laten verrichten. Met name de energiebesparende maatregelen worden enorm gewaardeerd door de bezoekers. Het Kikkerfort is misschien ook wel een van de meest diverse zwembaden in de provincie. Naast de traditionele baden is er een 52 meter lange glijbaan, een wildwaterstroom en diverse bubbel- en bruisbaden.

Praktische informatie
Wanneer je in een van de natuurwateren besluit te gaan zwemmen, houdt dan goed de kwaliteit van het zwemwater in de gaten. De provincie informeert hierover op zwemwater.nl. Het zwemseizoen van dit jaar startte op 1 mei en eindigt op 30 september. Met al dat zwemplezier in het vooruitzicht gaat het altijd kriebelen om naar nieuwe badkleding te kijken. Webwinkels als Zalando hebben hun bad collecties weer in de etalage gezet. Zo ben je er weer helemaal klaar voor om het water in te duiken!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk