De laatste raadsvergadering voor het reces

Na een lang WK, we zijn toch maar derde geworden en dat bedoel ik positief, komen we weer terug in de realiteit. De laatste raadsvergadering voor het zomerreces was er een met erg veel verschillende onderwerpen.

Wat dacht u van het kinderpardon? Ik vind dit eigenlijk geen onderwerp voor een lokaal bestuur. Ik zal het u uitleggen: Wij hebben een tweede kamer die dit soort zaken regelt en waar de bevolking op kan stemmen eens in de vier jaar, als het goed is tenminste, en we hebben lokale politiek. Die moet zich bezig houden met lokale zaken en niet met zaken die landelijk geregeld dienen te worden. Natuurlijk snap ik heel goed dat het mensen dwars zit hoe die Teeven met dit soort zaken omgaat. Het is op dat gebied een echte harteloze politicus, een die geen gevoel in dat hele lijf heeft. Maar goed dat terzijde, men kan natuurlijk begaan zijn met die kinderen en wie is dit nu niet? Maar moet dit nu in een raadsvergadering van de gemeente Nieuwegein? Misschien is de VVD de enige die dit door heeft of nee natuurlijk die zijn van diezelfde partij als Teeven dus ook geen hart!

Maar eerlijkheid gebiedt mij wel te melden dat we eerder dit soort moties in de raad hebben gehad. Vooral ingediend door de SP. Maar die haalde het elke keer niet omdat men, lees de gevestigde orde in de raad, dit geen goed idee vond. Toen viel het me op dat vooral het CDA erg uitviel tegen de SP. En op een manier die geen andere gedachten toestonden over de gedachten van het CDA over dit soort moties. En nu dienen ze er een in! Zou het dan toch aan die mastodonten van de partij hebben gelegen?

Ben wel benieuwd naar de echte beweegredenen van sommige partijen om deze motie te steunen. Maar dat zal de geschiedenis ons leren.

De behandeling van de voorjaarsnota werd mooi vooraf gegaan door een motie van de VSP. Die had als inhoud kortweg vertaald, het moet duidelijk zijn waar wat betrekking op heeft. He, een open deur of een handje van Herman van Wiggen die nu als financieel specialist zijn gram wil halen op zijn vorige maatjes? Laten we eerlijk zijn: ik zie Herman Troost, hoe aardig ik die man ook vind, niet dit soort moties uit zijn hoge hoed toveren en Ton de Mol ook niet. Tenminste als er geen asbest of een dertig kilometer zone aan te pas komt. Dus Herman van Wiggen mag los op de financiën. Leuke debatten kan dit nog opleveren als je kijkt naar de andere woordvoerders financiën en natuurlijk onze wethouder van financiën.

Het hele circus over de alternatieve voorjaarsnota stierf een mooie dood. Ingeleid door de coalitie partijen die de wethouder zo in het begin van zijn periode echt niet zullen laten vallen. Of hij moet een totale andere koers gaan varen die zijn collega’s ook niet weten.

Maar nu nog even ons hoofdpijn dossier: De Noordstedeweg natuurlijk. Men gaat nu al sleutelen aan de weg om zaken beter te maken. Wat een verspilling van geld. Gemeenschapsgeld om het goed te benoemen. Uw en mijn zuurverdiende centjes. Als men eerst nagedacht had en dan pas gehandeld dan waren we een stuk goedkoper uit dan nu. Want wie gaat zich er nu allemaal mee bemoeien? Weer een extern bureau dat zijn sporen verdiend heeft en de beste partij is om het op te lossen of wordt er nu gewoon eens nuchter nagedacht en vastgesteld dat de huidige situatie echt onveilig is? Misschien wel arme Peter Snoeren (D66), die mag nu het broddelwerk van zijn partijgenoot opknappen.

En als afsluiting de zorgen van Bakthali over de prijzen van de koffie en de thee in de buurthuizen. Aardig bedacht, maar had zij daar niet veel eerder mee moeten komen? Dit proces is volgens mij al twee periodes eerder ingezet maar nu werpt zij zich op als Moeder Teresa? Op de bres voor de minder bedeelden zal zij hebben gedacht, is een goede stemmen trekker. Wel terecht om er over te beginnen maar mevrouw Bakthali, had u maar het lef gehad om het te doen toen u nog in de Partij van de Arbeid zat. Dat is trouwens de partij waar u het aan te danken heeft dat u nu nog steeds een stoel bezet houdt. Weliswaar gestolen maar toch!

Met hartelijke groet,
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren