Katern

De kop is eraf, het zwembad is klaar, het seizoen begonnen

De kop is eraf, na een hele hectische maand, waarbij ik meteen even moet zeggen dat ik totaal geen tijd, én geen puf om te schrijven heb gehad, sorry. Maar het was voor het goede doel, want alles is op tijd klaar. Niet alleen wij hadden een deadline, de huizen die we onderhouden hadden ook een verlanglijstje. Bijna alles hebben we kunnen doen, op wat kleine dingen na die we hopelijk snel kunnen afmaken. Maar bij ons is het dus af…het zwembad ligt er gelikt bij met een schitterend terras, comfortabele ligstoelen en vrolijke parasols.
De eerste gasten hebben afgelopen week al een duik genomen, maar het water was nog maar 17 graden, dus snel weer in het zonnetje in de ligstoel. Nu is het water rond de 20 graden en zodra het boven de 22 graden is zal ik eerst mijn grote teen in het bronwater deponeren, en daarna misschien de rest.
De eerste 4 gasten zijn alweer vertrokken, vorige week zat ons huis bomvol. Ook nog eens met af en toe een spontaan bezoekje van de Nederlandse kolonie die hier een vakantie huis heeft, altijd gezellig. Afgelopen donderdag heb ik voor de eerste keer in dit seizoen weer voor allemaal gekookt. Het was fris s’avonds maar we hebben het tot 24.00 uur volgehouden, ook dankzij de grappa en koffie op het einde. Het was een succes, 7 gangen Piemontese hoogtepuntjes, met een goed glas rode wijn.
Riccardo is vrijdag 15 jaar geworden. Thuis gewoon gevierd, niet te veel poespas want zaterdag avond had hij zijn grote feest in Acqui Terme. Met een leuke groep vrienden pizza eten, rondhangen en om 23.00 uur weer naar huis. Hij heeft nog geen scooter, klinkt gek maar hier zijn ze moeilijk te vinden. Maar we zoeken door, want in september gaat hij naar een andere school, verder weg en is er geen schoolbus meer.
Oma gaat in de nacht van maandag op dinsdag weer naar huis. Ze heeft zich niet verveeld, heeft erg veel geholpen en…….is toch ook wel weer toe aan haar veilige leventje in Nederland. Daar heeft zij haar vaste bezigheden, lieve buurtjes die af en toe aanwippen én…..ze kan zelf naar de winkels. Hier is het best ver weg voor haar, dus altijd afhankelijk van mij. We zullen haar missen en zien haar in oktober weer terug. Dan hebben we er alweer ons derde seizoen opzitten, maar daar denken we nog niet aan, eerst genieten van de gasten, de zomer en……la dolce vita.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk