De 10-jarige Manha Ahmed is kinderburgemeester van Nieuwegein

Nieuwegein heeft een kinderburgemeester! Manha Ahmed, leerling van OBS De Veldrakker, is donderdagavond tijdens de raadsvergadering benoemd als kinderburgemeester voor het schooljaar 2024/25. De kinderburgemeester zal zich komend jaar inzetten voor verbetering op een zelfgekozen thema en samen met burgemeester Marijke van Beukering verschijnen tijdens een aantal publieke optredens in de stad.

Wens
“De gemeenteraad heeft al een flinke tijd de wens om weer een kinderburgemeester te benoemen. We zijn heel blij met de animo voor de rol van kinderburgemeester en natuurlijk ook met Manha!” vertelt Dennis Verhagen, voorzitter van de werkgroep jeugdparticipatie. Deze werkgroep kwam in mei met het voorstel om voor het schooljaar 24/25 op zoek te gaan naar kandidaten. Deze zoektocht kwam vorige week woensdag ten einde met de sollicitatiemiddag op het Stadshuis.

Hanny Plomp, raadslid voor de D66 in Nieuwegein: ‘De kinderburgemeester is belangrijk omdat kinderen hun eigen unieke kijk hebben op wat de stad fijn en veilig maakt. Door een kinderburgemeester krijgen kinderen de kans om hun stem te laten horen en echt mee te doen. Het zorgt ervoor dat hun ideeën en gevoelens serieus worden genomen.’

Zeven sollicitanten, allen meisjes, waren voor deze middag uitgenodigd in het Stadshuis. Zij interviewden de aanwezige raadsleden, pitchten over hun dromen voor Nieuwegein en mochten een kijkje nemen in de werkkamer van de burgemeester. De jury koos aan het einde van de dag Manha als kinderburgemeester, op basis van haar gepassioneerde pitch over het belang van fantasie. Zowel de burgemeester als de voorzitter van de werkgroep benadrukte het hele sterke optreden van álle kandidaten.

De zeven kandidaten wachten vol spanning af wie het gaat worden ………

“We mogen echt trots zijn op zulke jonge inwoners die al zo begaan zijn met hun omgeving en onze stad” zegt burgemeester Marijke van Beukering. “Ik kijk er enorm naar uit om dit jaar samen met Manha aan de slag te gaan met haar goede ideeën. En natuurlijk om samen op pad te gaan en bijvoorbeeld Sinterklaas te verwelkomen!”

Blij en trots
Manha, net als alle kandidaten leerling in groep 7, vroeg na de bekendmaking direct om applaus voor haar medekandidaten. Ze zei heel blij en trots te zijn en uit te kijken naar het komende jaar. Na haar installatie zal ze met de burgemeester in gesprek gaan om een aantal afspraken te maken over de invulling van haar kinderburgemeesterschap.

Een detail uit de speciaal ontworpen kinderketen, afkomstig van Goudsmederij eMM uit Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren