Dakopbouwen Govert Flinckhage

Het college heeft besloten om vrijstelling en bouwvergunning te verlenen voor het realiseren van in totaal 26 dakopbouwen op de woningen aan de Govert Flinckhage 2 t/m 52 (even) in de wijk Galecop. De betreffende woningen hebben in de huidige situatie twee bouwlagen. De bewoners hebben al lange tijd de wens om een (gedeeltelijke) derde bouwlaag te realiseren, net zoals bij veel andere woningen in dit deel van Galecop die al vanaf de bouw een derde bouwlaag hebben. Voor de woningen aan de Govert Flinckhage 2 t/m 52 geldt echter het bestemmingsplan “eerste uitwerking Galecop en Nieuwraven”.

Dat schrijft een maximale bouwhoogte van 6 meter voor, waardoor een derde bouwlaag niet past. Om aan de wensen van de bewoners te voldoen is enkele jaren geleden is een partiële herziening van het bestemmingsplan opgestart. De Wet op de Ruimtelijke Ordening is ondertussen per april 2000 ingrijpend gewijzigd. Hierdoor is voor het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan voor deze woninguitbreidingen niet langer een partiële herziening nodig. Het kan nu eenvoudiger via de artikel 19 vrijstellingsprocedure. De bewoners hebben daarom vorig jaar verzocht de partiële herzieningsprocedure stop te zetten en hebben gelijktijdig een aanvraag voor een bouwvergunning en vrijstellingsprocedure ingediend voor de dakopbouwen.

Bij de behandeling van deze aanvraag zijn, naast nieuwe bedenkingen, ook alle bedenkingen tegen de partiële herziening meegewogen. Het college heeft geconcludeerd dat de belangen van de direct omwonenden niet zodanig worden geschaad dat de aangevraagde vrijstelling en bouwvergunning niet verleend moeten worden. Het collegebesluit wordt in de Molenkruier van 9 april bekend gemaakt. Alle indieners van bedenkingen en de aanvragers zijn per brief over het besluit geïnformeerd. Tegen het besluit kan binnen 6 weken bezwaar worden aangetekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk