‘Dag van de Mantelzorg’

Op zaterdag 7 november is het de ‘Dag van de Mantelzorg’ en dat wordt gevierd in Nieuwegein. Bent u mantelzorger of kent u een mantelzorger? U mag zich mantelzorger noemen als u 8 uur of meer per week en langer dan 3 maanden zorgt voor uw partner, ouder(s), kind, broer/zus, vriend(in) met een fysieke en/of geestelijke beperking.

Het Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein viert haar 3e lustrum en wil alle in Nieuwegein woonachtige mantelzorgers een ontspannende dag bezorgen.
Als u een mantelzorger kent en hem of haar een ontspannende dag gunt, maak de mantelzorger dan attent op dit evenement. Bent u zelf mantelzorger? Meldt u dan snel aan voor deze dag.

Op deze dag is er van alles te doen in het Anna van Rijn College aan de Albatros 1 in Nieuwegein. Om 10.00 uur zal wethouder Hans Adriani de opening verrichten waarna Deirdre Beneken-Kolmer, lector mantelzorg aan de Haagse Hogeschool, een lezing zal geven over Mantelzorg. Ook zijn er diverse workshops waaronder: Massages, uitgebreide lunch, workshops glasblazen, schilderen en zang. Een karikaturist en fotograaf zullen de dag vastleggen.

Bent u mantelzorger en wilt u aanwezig zijn, dan kunt u zich aanmelden via: steunpuntmantelzorg@vitras.nl. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Dag van de Mantelzorg

De Steunpunten Mantelzorg in de regio Nieuwegein vieren zaterdag 16 november de Dag van de Mantelzorg in IJsselstein. Van 11.00 tot 16.00 uur presenteren zich, in de Oase aan de Beschopperweg 342 in IJsselstein, diverse organisaties die van belang zijn voor mantelzorgers. Daarnaast zijn er lezingen, drankjes, hapjes, massages en introductiecursussen yoga en ki. De toegang is gratis.

Het programma ziet er als volgt uit:

Persoonsgebonden Budget om 12.00 uur

Indicatiestelling door het RIO om 11.00 uur en 12.00 uur

Omgaan met veranderd gedrag 15.00 uur

Timemanagement 14.00 uur

Introductiecursussen ontspanning 11.00 – 12.00 – 13.00 en 15.00 uur

Vervoer kan geregeld worden. Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein, het telefoonnummer is: 030 – 88 023 78 of kijk op hun website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk