Voor dit gerecht nodig:
kippen dijen, met of zonder bot, ik reken 3 per persoon
250 gram kastanje champignons
200 gram shi -takes
blikje tomaten puree
2 eetlepels paprika poeder
3 rode paprika’s
3 grote uien
4 teentjes knoflook fijn gehakt
2 grote winter penen
200 ml kippen bouillon
500 ml rode wijn
2 laurier blaadjes
3 jeneverbessen gecrushed
2 kruidnagels gecrushed
zwarte peper
bloem
roomboter
De kippen dijen inwrijven met zwarte peper en een eetlepel bloem en in een pan om en om bruin bakken.
Uit de pan halen en opzij zetten.
De champignons en shi – takes grof snijden, paprika, wortel en uien idem.
In de pan van de kip de knoflook en uien fruiten
Daarbij de tomatenpuree en paprika poeder.
Daarop de bouillon en wijn en alle andere ingredienten.
De kip erbij, deze moet onder de wijn en bouillon verdwijnen.
Anderhalf uur zacht stoven zonder deksel.
Eventueel nog wat binden indien nodig.
Eet smakelijk!