Convenant Toezicht Openbaar Basisonderwijs

Samenvatting: Stichting Regionaal Openbaar Basisonderwijs IJsselstein en Nieuwegein (Stichting ROBIJN) heeft met instemming van het college (16 april 2013) en de gemeenteraad (29 mei 2013), gekozen voor
een bestuursvorm met een Raad van Toezicht. Deze nieuwe bestuursvorm gaat in per 1 augustus 2013. Hiermee verandert per genoemde datum de toezichthoudende rol van de gemeenten IJsselstein en Nieuwegein op het openbaar basisonderwijs. De Gemeenschappelijke Regeling wordt opgeheven. Daarnaast zijn er nieuwe statuten opgesteld en goedgekeurd door de gemeenten. In deze statuten staat dat er een convenant wordt gesloten tussen de beide gemeenten en stichting Robijn. Het convenant is het sluitstuk van dit traject. Voorgesteld wordt de wethouder onderwijs een volmacht te verlenen voor de ondertekening dit convenant. Beslispunten:

1. In te stemmen met het aangaan van het Convenant inzake het Toezicht op Stichting Regionaal Openbaar Basisonderwijs IJsselstein en Nieuwegein, zulks overeenkomstig bijgevoegd (concept)convenant.
2. de burgemeester besluit om volmacht te verlenen aan R.C. Blom, wethouder onderwijs, om het convenant namens het college te ondertekenen. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk