ConneXXion mag optreden bij tramhalte Cityplaza

Door diverse mensen en instellingen wordt er sinds enige tijd overlast ervaren in, op en rond Cityplaza. In juli 2003 is er door het college van Nieuwegein een werkgroep in het leven geroepen om te werken aan oplossingen. In deze werkgroep participeren – naast een aantal ambtenaren van de gemeente – de politie, SWN, Connexxion, de stadswacht, Corio, de Kom en bewoners.

Eén van de oplossingen ligt in verruimen van de bevoegdheden van de medewerkers Veiligheid, Informatie en Control (VIC) van Connexxion. Momenteel hebben ze op de perrons van de tramhalte Cityplaza niet bevoegdheid op te treden, terwijl ze die bevoegdheid op de perrons van andere tramhaltes wél hebben. Dat komt doordat de andere haltes in eigendom en in volledig beheer zijn van Connexxion, terwijl de tramhalte van Cityplaza eigendom is van de gemeente Nieuwegein. Het college heeft nu besloten dat de medewerkers VIC op de perrons bij halte Cityplaza dezelfde bevoegdheden krijgen als op de rest van de perrons in Nieuwegein.

De medewerkers VIC hebben nu de bevoegdheid ook op de perrons bij halte Cityplaza nu een bijdrage leveren aan de openbare orde en veiligheid, en aan de sociale veiligheid van bewoners en reizigers. Concreet houdt dit in dat ze mensen mogen beboeten als ze zich op het perron schuldig maken aan de volgende zaken: samenscholing, slapen, hinderlijk gedrag, hinderlijk drankgebruik, gebruik van vuurwerk, geluidshinder, verontreiniging, fietsen en wildplassen. Vanaf welke datum de medewerkers VIC daadwerkelijk van hun bevoegdheden gebruik gaan maken, is nog niet bekend.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren