Column Willeke Stadtman: ‘Geynwijs’

De Nieuwegeinse Willeke Stadtman (1950) is onlangs een tweede leven begonnen als schrijfster. Is echtgenote en moeder van drie kinderen. Heeft inmiddels drie kleinzoons, een hond (een Roemeense kliko) en een kleinhond (de hond van haar dochter). Vierendertig jaar was Willeke werkzaam in de gezondheidszorg, aanvankelijk als arts, later als bestuurder met name in de ouderenzorg. In 2011 is zij gestopt met werken, precies zoals zij zich had voorgenomen. Al een tijdje heeft Willeke haar eigen column op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze zijn ook in boekvorm uitgebracht en ligt momenteel bij boekhandel Manschot op Cityplaza met de titel: ‘Hopeloos maar niet ernstig’ (ISBN: 978-90-484-3583-6).

Willeke: ‘Ik reed op de fiets richting Muntplein, toen ik plotseling in mijn ooghoek op een lantaarnpaal een poster zag hangen met de tekst: bent u al Geynwijs? Eronder stond in grijze letters: ik chill weer met mijn vriendin.’

‘Huh? Begreep ik dat nou goed? Als ik Geynwijs ben, kan ik weer chillen met mijn vriendin? Een stukje verderop zag ik weer zo’n poster, maar nu met de tekst: bent u al Geynwijs? Ik ben er voor een ander. Huh? Dat chillen leek me nog wel wat, maar er alleen zijn voor een ander doet toch iets met je identiteit. Ik vond dat niet echt aantrekkelijk.’ Klik hier om de column ‘Geynwijs’ te lezen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk