College antwoordt PvdA inzake lespunt Vreeswijk (2002/3987)

Het bestuur van De Vriezenwijkschool (RK) heeft besloten deze dislocatie met ingang van 1 augustus 2002 te sluiten. Als gevolg hiervan dienen leerlingen een andere school te bezoeken en in Vreeswijk blijft hiervoor alleen de Willem Alexanderschool over.

Op 28 februari jl. heeft de gemeenteraad het Integraal Huisvestingsplan (IHPO) vastgesteld. Omdat de leerlin-genaantallen teruglopen, is getracht gedwongen sluiting van scholen te voorkomen door vaststelling van een spreidingsscenario. Hierdoor kan een evenwichtige spreiding van basisscholen over de gemeente worden bereikt en kan de kwaliteit van de resterende vestigingen worden verbeterd. Helaas is op dit punt geen over-eenstemming bereikt met de schoolbesturen. In de genoemde raadsvergadering is een motie aangenomen, die dit beoogt alsnog te bereiken.

De Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs overweegt om het lespunt in Vreeswijk in stand te houden. De PvdA-fractie heeft in het kader van artikel 42 RvO verzocht de Bestuurscommissie hierbij te steunen. De ge-meente is thans met de Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs in overleg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk