College akkoord met inspraaknota

Op 26 juli jongstleden is het college akkoord gegaan met de beantwoording van de inspraak en het artikel 10 BRO overleg op het voorontwerp-bestemmingsplan Binnenstad. Met de bestemmingsplanprocedure voor de Binnenstad worden de plannen voor de nieuwe Binnenstad (zoals verwoord in het Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad) juridisch en planologisch mogelijk gemaakt. Het bestemmingsplan en de inspraaknota zijn inmiddels toegezonden aan de Provinciale Plancommissie (PPC). Na het advies van de PPC worden de wijzigingen naar aanleiding van deze inspraaknota en het advies van de PPC verwerkt. Op dat moment wordt gesproken over het ontwerp bestemmingsplan. Het ontwerp-bestemmingsplan wordt eind 2005 ter visie gelegd.De twee belangrijkste wijzigingen naar aanleiding van de reacties op het voorontwerp-bestemmingsplan Binnenstad zijn:
vanwege de zorgen van veel bewoners over de milieugevolgen van de Binnenstadsplannen, maar ook vanwege snel veranderende regelgeving op dit gebied, heeft het college opdracht gegeven tot aanvullend onderzoek

vanwege opmerkingen van omliggende gemeenten is een nieuw distributie planologisch onderzoek uitgevoerd op basis waarvan de vierkante meters GDV van 20.000 naar 16.000 zijn teruggebracht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk