College akkoord met aanleg dierenweide Galecop

In de nota Kinderboerderij en dierenweides (2002-049) staat vermeld dat de bewoners van Galecop een aanvraag hebben ingediend voor een dierenweide in hun wijk. De aangewezen plaats in de wijk is het Stedelijk park gelegen aan de Galecopperlaan. Er is dekking voor zowel de aanleg als de exploitatie van dierenweide Galecop.

De dierenweide Galecop zal worden aangelegd en geëxploiteerd. Een kanttekening die hierbij gemaakt kan worden is als volgt: In de nota Kinderboerderij en dierenweides (2002-049) staat ook vermeld dat er sprake is van achterstallig onderhoud van opstallen en voorzieningen. Wat betreft het achterstallige onderhoud en de verscherpte milieuwetgeving zijn een aantal aanpassingen en veranderingen op de kinderboerderij en dierenweides noodzakelijk.

Het reguliere budget is niet voldoende om de kinderboerderij en de bestaande vier dierenweides van een goede onderhoudsstaat te voorzien. Een reële kans bestaat dat de kwaliteit van de voorzieningen zal afnemen. Er zal uiterlijk in het voorjaar 2005 worden gestart met de aanleg van de dierenweide.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk