Coffeeshop in het Stadshuis?

In het 75e Politieke Café in Nieuwegein kwamen de vier wethouders na 100 dagen regeren aan bod. Een levendige avond, waarin weer de nodige politiek heikele uitspraken de revue passeerden. Presentatoren René Hansen en Bert Lubbinge wisten de heren van het college van Nieuwegein weer de nodige prikkelende uitspraken te ontlokken. SP-wethouder Martijn Stekelenburg vindt de huidige oppositie net zo vervelend als de oppositie in de vorige periode. “Ze bestoken ons met allerlei plannen, zonder eerst even met ons te overleggen. Logisch dat we daar niet op ingaan. Ze moeten eerst maar langs komen, dan valt er te praten.”

Peter Snoeren, de kersverse wethouder voor D66 en GroenLinks vindt de met bloemen aangelegde berm langs de Diepenbrocklaan de nieuwe norm. “Ik ben een nieuwe visie aan het opstellen en vind de aanblik waardevol. Volgend jaar staat dat op papier.”

Ook het probleem van de coffeeshop kwam aan bod. De gemeente is in het ongelijk gesteld na het afpakken van de gedoogvergunning in Fokkesteeg. Wethouder Hans Adriani ziet wel wat in het idee, om de leegkomende ruimte van de Wereldwinkel in het Stadshuis, nu ter beschikking te stellen aan de coffeeshop. Een groot dilemma vindt deze PvdA-wethouder de houding van de Nieuwegeinse bevolking als het over bouwen gaat. “Er zijn nog nooit zoveel woningzoekenden geweest, maar als we ergens voor hen willen bouwen roepen alle Nieuwegeiners neen!”

Johan Gadella, de VVD-wethouder durft niet toe te zeggen, dat de OZB niet meer omhoog gaat. “De gemeente krijgt allerlei nieuwe taken, maar onvoldoende rijksgeld. Het geld dat we voor de zorg krijgen kan wel eens niet toereikend zijn. Ik zoek naarstig naar nieuwe inkomstenbronnen, zoals het invoeren van toeristenbelasting.”

Iedere derde dinsdag van de maand is er een bijeenkomst van het Politiek Café, waar inwoners, ondernemers, bestuurders, politici en (sport) verenigingsbestuurders elkaar ontmoeten. In oktober zal gedeputeerde Remco van Lunteren de gast zijn. Hij wordt geïnterviewd over de aanpak van de kantorenleegstand en de mobiliteit rond Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren