Clubkampioenschappen schoonspringen Aquarijn

Zaterdag 29 juni werden in Merwestein de Clubkampioenschappen schoonspringen van de 1 meter plank gehouden. In de verschillende leeftijdsgroepen, waarin jongens en meisjes door elkaar springen, werd er bepaald wie zich Clubkampioen van 2024 mocht noemen.

In de E-groep (9 jaar en jonger) was het goud voor Kyra Toonen. De verrassende zilveren medaille ging naar Anna Wind. Ze was de jongste deelneemster bij de Clubkampioenschappen. Het brons ging naar Emma van Meeteren.

In de D-groep (10/11 jarigen) was het goud voor Lizzy Hamerling. Froukje behaalde het zilver en het brons was voor Jaydon Man.

Een spannende strijd in de C-groep (12/13 jarigen), want met minder dan 1 punt verschil ging het goud naar Nouk Swart. De zilveren medaille was voor Mischa Dijkstra en het brons ging naar Dana Jordan.

Vanaf de B-groep (14/15 jarigen) gaat de nummer 1 rechtstreeks door naar de finale. Het goud was voor Yuna Hulkenburg met een mooi puntentotaal van 224 pnt. Joy Daalhuizen behaalde het zilver en het brons ging naar Mike Hoogendam.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) was het een spannende strijd om de eerste plaats. Die ging naar Daan Willemen, met Lars van Hilten op 5 punten op de 2de plaats. Aiden Wallegie won brons.

Bij de senioren (19+) won Oona Abbema met het hoogste puntenaantal van de dag, 264 punten de gouden medaille. Het zilver was voor Kayra Asci en het brons voor Iris de Heer.

De masters is een aparte groep binnen het schoonspringen. Vanaf 25 jaar val je in deze groep. Hiervoor zijn aparte wedstrijden en kampioenschappen in binnen- en buitenland. Het goud ging naar Manuale Oztopcu en het zilver naar Tanja van Hassel. Door een knieblessure koos Manuel ervoor zijn finaleplek af te staan aan een andere springer en zo mocht Aiden zich als 8ste springer bij de finale melden.

De finale was heel spannend. De nummers 1, 2 en 3 zaten binnen 6 punten van elkaar. Het goud en de wisselbeker gingen naar Lars van Hilten. Oona Abbema werd 2de en Daan Willemen werd 3de.nDe jonge Yuna Hulkenberg (14 jaar) werd keurig 4de, Iris de Heer werd 5de, gevolgd door Kayra Asci als 6de, Joy Daalhuizen werd 7de en Aiden Wallegie werd 8ste.

Voor de springers van Aquarijn was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. Alleen Matthew Hibbert zal nog in actie komen op de Europese Jeugdkampioenschappen. Ter voorbereiding hierop is hij nu in training in Sheffield, Engeland en daarom was hij niet bij de Clubkampioenschappen aanwezig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren