Chansonnier Philippe Elan treedt op bij ‘Muziek op Fort Jutphaas’

Tijdens ‘Muziek op Fort Jutphaas’ zondag 18 augustus aanstaande zal chansonnier Philippe Elan, samen met zijn vaste begeleider Reyer Zwart, acte de présence geven op Fort Jutphaas. Hij zingt de mooiste chansons van grootheden als Jacques Brel, Charles Aznavour en Edith Piaf. De liederen worden afgewisseld met jeugdherinneringen en anekdotes die voor Elan verbonden zijn met vrijwel elke chanson. De toegang bij Muziek op Fort Jutphaas is gratis en begint om 16.00 uur op het terrein Bij de Fortwachter.

Heel bijzonder concert
Philippe Elan (1960) staat in de week na zijn optreden in Jutphaas twee avonden op het podium in het Concertgebouw in Amsterdam. Voorstellingen die al weken lang zijn uitverkocht. Een unieke kans dus om Bij de Fortwachter te genieten van een concert van deze Edisonwinnaar én ambassadeur van de Franse muziek in Nederland. Door de jaren trad hij op met grote namen als Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en Thérèse Steinmetz.

Het Franse chanson is populairder dan ooit. Philippe Elan, geboren en opgegroeid in Lectoure (zuid west Frankrijk), is fervent pleitbezorger en brengt er deze middag een ode aan. Hij verhuisde in de jaren tachtig naar Amsterdam, waar in 1988 zijn theaterdebuut plaatsvond. Enkele jaren voor zijn debuut won hij het Nederlandse Chansonconcours van de Alliance française in 1986. Zijn debuutalbum, Chansons Classiques, met het Gemini Ensemble, werd in 1991 bekroond met een Edison, waarna radio- en televisieoptredens in Nederland, Frankrijk en België volgden.

Philippe Elan en Reyer Zwart

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren