Celstraf voor roekeloze spookrijder

De Nieuwegeiner die op 5 augustus het leven van andere weggebruikers ernstig in gevaar bracht door onder meer te gaan spookrijden op de A2 bij Utrecht, moet twee jaar de cel in. Daarna moet hij zich laten behandelen aan zijn verslaving en een psychische stoornis.

De rechtbank legde meer straf op dan de anderhalf jaar cel die de aanklager had gevraagd. De rechtbank vond het namelijk voldoende bewezen dat Angelo D. (27) meerdere pogingen tot doodslag pleegde door zo onverantwoord te rijden. Hij probeerde tijdens een achtervolging onder meer een politieauto onder een vrachtwagen te duwen.

Behalve de celstraf en de behandeling die hij moet ondergaan mag de verdachte twee jaar geen auto besturen.

Zelf beweerde de Nieuwegeiner dat hij dacht het slachtoffer van een liquidatie te worden en er daarom vandoor ging op op 5 augustus op de A2 bij Nieuwegein. D. beweerde maandag in de rechtbank van Utrecht dat hij twijfelde aan de echtheid van de politieauto. In een auto achter hem, niet herkenbaar als politie-auto, zag hij iemand met een bivakmuts en iets wat op een wapen leek. ,,Ik dacht dat ze me wilde doodschieten, daarom raakte ik in paniek.”

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren