Celstraf voor moeder die zoontje van 6 föhn liet stelen in Nieuwegein

Een vrouw die haar zoontje van zes jaar oud een dure föhn liet stelen in Nieuwegein, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. Vijf van de zes opgelegde maanden zijn voorwaardelijk. De rechtbank Midden-Nederland legde haar ook een proeftijd van twee jaar op.

De vrouw zette haar zoontje aan om een speciale föhn, een Dyson Airwrap van zeshonderd euro, uit de Mediamarkt in Nieuwegein te stelen. Ze is ook veroordeeld voor mensenhandel, omdat ze haar kind aanspoorde om te stelen. Onder mensenhandel valt het onder dwang laten plegen van criminele activiteiten.

Op camerabeelden van de winkel is te zien dat het jongetje de föhn uit het schap pakt en langs de kassa loopt zonder te betalen. De vrouw zei op de zitting dat ze was afgeleid door haar telefoon en niet zag dat haar zoontje de föhn stal. Dat vindt de rechtbank niet aannemelijk.

Kwalijk
De vrouw heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan ernstige feiten. “De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat zij haar minderjarige kind bij het plegen van een winkeldiefstal heeft betrokken”, zegt de rechter. Haar zoon is volgens de rechter op deze manier onderdeel geworden “van het criminele leven”.

De vrouw is een bekende bij de rechtbank. Ze is eerder veroordeeld voor winkeldiefstallen. Ze moet nu ook nog een gevangenisstraf van drie weken uitzitten voor een eerder gepleegde diefstal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk