CDA wil oplossing voor vrachtwagens over Stadsplein

Afgelopen donderdagavond heeft het CDA in de commissievergadering vragen gesteld over vrachtwagens tussen de marktkramen op zaterdag op het Stadsplein in Nieuwegein. Ook zijn er vragen gesteld over het slechte onderhoud van de bestrating in de binnenstad.

In november 2017 heeft het CDA in een motie gevraagd om nog eens te onderzoeken of er een aparte oprit voor vrachtwagens naar het Stadsplein mogelijk is. Nu moeten vrachtwagens voor theater DE KOM tussen de kramen van de zaterdagmarkt doorrijden. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Recent heeft het college in een brief laten weten dat ze opnieuw hebben gekeken naar de mogelijkheden hiervoor, maar dat een aparte oprit voor vrachtwagens niet mogelijk is. Naar aanleiding van die brief heeft het CDA extra vragen gesteld.

Teleurgesteld
Het CDA is teleurgesteld over de manier waarop het college het gevraagde onderzoek heeft uitgevoerd. Er is opnieuw naar een verkeerskundig onderzoek uit juni 2009 gekeken. De conclusies uit dat onderzoek worden in de ogen van het CDA klakkeloos gereproduceerd. De situatie in de Doorslagzone is inmiddels aanzienlijk anders dan toen voorzien. Zo zijn de ooit geplande Palmtorens nooit gebouwd. Al tijden wacht de gemeenteraad op een concreet plan voor de Doorslagzone. Het CDA vindt dan ook dat er nog ruimte is om binnen die plannen voor dit gebied te kijken naar een betere oplossing voor het vrachtverkeer naar DE KOM. Het college stelt dat de andere oplossingen uit 2009 zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties in dit deel van de binnenstad. “Daarmee accepteert het college dat de gevaarlijke situatie met vrachtwagens die op zaterdag tussen de marktkra-men doorrijden blijft bestaan. Het CDA zal dan ook blijven zoeken naar een veiliger oplossing hiervoor”, zegt CDA-raadslid Mart Hack.

Kapotte bestrating
In de commissievergadering heeft het CDA ook aandacht gevraagd voor de kapotte bestrating op het Stads-plein ter hoogte van het politiebureau en vele andere plaatsen in de binnenstad. De bestrating ligt op veel plekken schots en scheef met regelmatig kapotte tegens en flinke kieren tussen de tegels. Dat zorgt voor ge-vaarlijke situaties voor voetgangers. Hack: “Het is een kwestie van tijd voordat iemand valt, iets breekt en de gemeente een schadeclaim krijgt. Bovendien hebben we als gemeenteraad afgesproken dat de binnenstad beter moet worden onderhouden.” Het college gaf het CDA en andere partijen gelijk in de geuite zorgen. Er loopt dan ook al een reparatieslag om de bestrating in de binnenstad te verbeteren. Vooral voor het politiebureau zal de gemeente zorgen dat de bestrating wordt gerepareerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren