CDA wil afvalbakken terug in de stad

Rondslingerende lege blikjes, sigarettenpeuken en patatbakjes. Het is de inwoners en het CDA een doorn in het oog. De oorzaak daarvan ligt volgens hen in het weghalen van veel afvalbakken door de gemeente. Op social media lieten verschillende inwoners al hun ongenoegen blijken over het zwerfafval. Het CDA zal in de raadsvergadering van 3 november dan ook oproepen de prullenbakken terug te zetten.

De gemeente hoopt met het weghalen van de afvalbakken minder kosten te maken omdat ze ook minder afvalbakken hoeft te legen. Ook verwacht de gemeente dat inwoners hun afval niet meer onderweg maar thuis weggooien. Om te kijken of dit ook werkelijk zo gaat uitpakken, startte de gemeente in maart een pilot. In de wijken HoogZandveld-Lekboulevard, Batau-Noord en Vreeswijk zijn heel veel afvalbakken weggehaald. Inwoners die graag een afvalbak in hun wijk wilden behouden, konden dat alleen bereiken door die bak te adopteren en dan vervolgens zelf te legen. 

Fractievoorzitter Roelof de Wild: Deze pilot is een vorm van naïef idealisme. Het is de kerntaak van de gemeente om de stad netjes te houden door afvalbakken neer te zetten. Het gevolg is nu dat inwoners zelf vuilniszakken ophangen op speelplekken en aan de beugels waar voorheen nog afvalbakken aan hingen om te voorkomen dat het afval overal terecht komt. De besparing staat dan ook niet in verhouding tot de negatieve effecten. Wat ons betreft plaatsen we de afvalbakken terug en gooien we de pilot er gelijk bij in”.

Het is volgens de raadsfractie hoogst opmerkelijk dat de gemeente afvalbakken wil weghalen. “In de begroting voor 2017 geeft het College aan te willen werken aan een schone stad en trekt daar mede op aandringen van het CDA ook dit jaar weer extra geld voor uit. Het weghalen van de afvalbakken staat wat ons betreft dus haaks op die schone stad”, aldus De Wild.

2 thoughts on “CDA wil afvalbakken terug in de stad

  1. j.f. Lith

    Goed voorstel, eindelijk eens een partij die het ook een rommel vind.
    Hou Nieuwegein schoon, en plaats die afval bakken terug.

  2. Bernhardus

    Een logica waar de logica van onbegrijpelijk is…
    Hopelijk luistert men nat Cda en de burgers!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk