Katern

CDA: Maak van Kinderpardon een eerlijk Kinderpardon

Negen van de tien fracties van de Nieuwegeinse gemeenteraad hebben donderdag 10 juli een motie van het CDA aangenomen die staatssecretaris Teeven oproept om het Kinderpardon te verruimen, zodat ook de ruim 600 gewortelde kinderen, die nu buiten het Kinderpardon vallen, alsnog in Nederland mogen blijven. Het gaat om kinderen die langer dan 5 jaar in Nederland wonen, hier vaak ook geboren zijn, die hier naar school gaan, Nederlands spreken en hun vriendjes hebben; kortom kinderen voor wie Nederland thuis is. Begin 2013 werd het Kinderpardon van kracht waardoor ruim 600 gewortelde kinderen eindelijk zekerheid hebben over hun toekomst.

CDA Raadslid Renée Blom: “Echter, even zoveel netzo gewortelde kinderen vallen er buiten, wat ongelijke behandeling betekent en wat bij uitzetting leidt tot aantasting van het recht op een goede ontwikkeling. Dit is in strijd met het Verdrag voor de Rechten van het Kind.”

Nu Staatssecretaris Teeven hardnekkig aan zijn standpunt blijft vasthouden en ook nog in hoger beroep is gegaan tegen een uitspraak van een rechter die oproept tot verruiming van het Kinderpardon, vindt de Nieuwegeinse gemeenteraad het tijd om, naast de signalen van de kinderen zelf en hun omgeving, de oproepen van organisaties als Unicef, Defence for Children, de oproep van 2/3 van alle burgemeesters die de petitie van burgemeester Ostendorp van Bunnik hebben ondertekend waaronder burgemeester Backhuijs, de Kinderombudsman en andere gemeenteraden, zelf ook een krachtig signaal af te geven richting het kabinet en de Tweede Kamer.

Blom: “Maak van het Kinderpardon een eerlijk Kinderpardon.” Alleen de VVD stemde tegen de motie omdat zij dit een kwestie vinden voor de landelijke politiek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk