Casper Buijtendijk weer in de prijzen

De leerlingen Jelle van der Klip en Casper Buijtendijk van het Cals College in Nieuwegein hebben in Wenen met hun korte film ‘Revelation’ de eerste prijs gewonnen. De jury beoordeelde de film in de categorie video als beste. Het Media Literacy Festival werd gehouden in Wenen.

De jury roemde de makers met ‘het inzicht in het medium en de hilarische uitwerkingen.’
Ook zijn de jongens door verschillende festivaldirecties uitgenodigd voor internationale festivals, zoals bijvoorbeeld in Milaan.

Het was niet de eerste keer dat de scholieren uit Nieuwegein in de prijzen zijn gevallen, voor Casper Buijtendijk is het al het derde jaar dat hij in de prijzen valt. In zijn tweede jaar won hij de eerste prijs animatie onderbouw van het NFFS met ‘The good, the bad and the wrong line’. Deze film won de eerste prijs onderbouw internationaal op Camera Zinzanio in Griekenland, evenals de film ‘Fluorescent Adolescent’ van Casper Buijtendijk een jaar later deed. Deze film won ook de eerste prijs op het NFFS. 
In 2012 won Casper Buijtendijk met zijn film ‘Anne Roos’ de eerste prijs op het NFFS en de eerste prijs bovenbouw internationaal op Camera Zinzanio. In Ierland werd op filmfestival FRESH de 2e prijs behaald.
 Casper Buijtendijk is daarmee waarschijnlijk de meest gelauwerde middelbare scholier op het gebied van film. (Klik op het videocameraatje hieronder voor een interview met Casper Buijtendijk tijdens de Nieuwegein Awards van verleden jaar)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk