Carla Breuer ontvangt eerste voorleeskoffer

Op dinsdag 18 januari om 16.00 uur heeft wethouder Carla Breuer de eerste voorleeskoffer mogen ontvangen uit handen van mevrouw Biallass van Kinderopvang Kind & Co. Deze uitreiking vond plaats in de Centrale van de Bibliotheek Nieuwegein.

Tijdens de Nationale voorleesdagen introduceert de Bibliotheek Nieuwegein de voorleeskoffer als nieuwe dienstverlening voor alle vaders, moeders, voorlees opa’s en oppas oma’s of andere voorlezers. Hoe eerder een kind wordt voorgelezen, hoe beter.

Voor peuters en kleuters is voorlezen erg belangrijk. Het is goed voor de (taal) ontwikkeling en het vergroot de woordenschat en tekstbegrip. Praten over een verhaal of illustratie stimuleert fantasie en draagt bij aan de ontwikkeling van interactieve vaardigheden. Bij voorlezen herkennen kinderen situaties en emoties uit het dagelijkse leven en ervaren en leren hoe die emoties onder woorden gebracht kunnen worden. Als kinderen vaak worden voorgelezen, dan hebben ze later ook minder moeite om zelf te leren lezen.

Voor alle ouders en verzorgers die willen voorlezen aan kinderen tot 6 jaar introduceert de Bibliotheek Nieuwegein de Voorleeskoffertje. Deze koffertjes bestaan onder andere uit:

Zes geselecteerde jeugdboeken voor peuters of kleuters (er is ook een koffer met een combinatie voorleesboeken peuters en kleuters).

Brochures, folders en een keuzelijst over voorlezen en informatie over taalontwikkeling van kinderen gericht op de voorlezer.

Volwassenen met hun geldige lenerspas kunnen deze koffertjes met Jip en Janneke print lenen in de vestigingen van de Central Bibliotheek Nieuwegein aan de Raadstede 27 en filiaal Zuid aan de Nijemonde 4.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren