Cannelloni met broccoli puree

Voor dit gerecht heb ik voor 4 personen ongeveer 400 gram canneloni al dente gekookt, afgespoeld moet koud water, gehusseld met olijfolie en opzij gezet.

Daarna deze tomatensaus gemaakt.

Tomaatjes snijden,gele en rode paprika in stukjes snijden, , knoflook, een teentje of 3 pletten (niet hakken), sjalotjes snijden, al deze ingredienten naar keuze/smaak gebruiken.

Rode basilicum plukken, Verse Italiaanse kruiden als salie, rozemarijn, thijm en oregano fijnhakken.

Mooie olijfolie in pan, niet te heet laten worden, en daarin de knoflook en sjalotten zacht stoven zonder dat ze kleuren, een scheut rode wijn erbij.

Beetje indikken (minuut of 5) de paprika, tomaatjes en kruiden erbij, peper en zeezout naar smaak en smoren, 10 minuten. als laatste nog balsamico azijn meekoken.

De perfecte saus! (en voor de surprise bite is het lekker om mini tomaatjes de laatste 3 minuten er vers bij te doen, geeft heerlijke “smaakbommetjes”

Verder :1 kilo broccoli koken met weinig zout en afgieten.
In een keukenmachine met zwarte peper naar smaak, zeezout, een fijngesneden Spaanse pepers 2 gehakte sjalotjes, knoflook, zoveel als je lekker vindt, en 250 ml koksroom, de broccoli pureren en de canneloni daarmee vullen.

Genoeg puree bewaren om schotel met te bedekken.

De kiphaasjes, 2 p. p. kruiden naar smaak en gaar grillen.

Een ovenschaal invetten en daarin de gevulde canneloni, daarop restant broccoli puree, en daarop de kiphaasjes.
Daaroverheen de tomatensaus.

In een voorverwarmde oven zetten op 200 graden, ongeveer 30 minuten.

De laatste 5 minuten parmezaanse kaas eroverheen raspen en even meebakken

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk