Cals College Nieuwegein viert 50-jarig bestaan met een reünie

Op zaterdag 22 maart 2025 viert het Cals College Nieuwegein haar 50-jarig jubileum. Dit zal gevierd worden met een grootse reünie voor alle oud-leerlingen, oud-medewerkers en huidige medewerkers. Dit feestelijke evenement vindt plaats in het schoolgebouw aan de Vreeswijksestraatweg 6 A in Nieuwegein. Aanmelden en meer informatie vindt u hier.

Lekker herinneringen ophalen met oude klasgenoten en leraren, loop door de vertrouwde gangen en geniet van een les van je favoriete oud-docent. Stiekem op de naambadge kijken van die licht kalende man. Is het die stoere jongen van het schoolplein, die je nooit hebt durven aanspreken? Alle herinneringen komen weer boven door het zien van bekende plekken in en rondom de school, gesprekken met klasgenoten en het bekijken van oude foto’s.

Of je nu een recente oud-leerling bent of er al decennia niet meer bent geweest, iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan dit bijzondere feest. Voor meer informatie over het programma, de tijden en kaartverkoop, bezoek de speciale website voor deze reünie. De dag begint om 14.30 uur en duurt tot in de kleine uurtjes. Het feest wordt afgesloten met een DJ.

Leuk weetje
Het Cals College is vernoemd naar de oud-minister van Onderwijs en Wetenschappen dhr. Jo Cals (1914-1971). Als minister van Onderwijs was hij verantwoordelijk voor de invoering van de zogenaamde Mammoetwet. Deze wet betekende een herstructurering van het voortgezet onderwijs, waardoor een goede doorstroming tussen schoolsoort mogelijk werd. Daarmee kwam een einde aan de oude Mulo, MMS en HBS opleiding.

Op 12 december 1975 is het Cals College Nieuwegein officieel geopend door mevrouw Cals-van der Heijden, de weduwe van de vroegere onderwijsminister.

Op de achtergrond het oude Cals. Het schoolgebouw was pas 10 jaar oud! Onherkenbaar als je het nu ziet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk