Katern

Bushaltes Huis de Geer op de schop: bussen stoppen voortaan op de weg

Vanaf maandag 21 oktober a.s. wordt gestart met het aanpassen van de bushaltes Huis de Geer aan de Utrechtsestraatweg. De haltehavens worden opgeheven en de bus gaat vanaf dan halteren op de rijbaan.

halteren bus op de weg

Voorbeeld van halteren op de weg door een bus

Aanleiding
In 2021 is het Mobiliteitsprogramma Nieuwegein 2021 – 2030 door de gemeenteraad vastgesteld. Eén van de maatregelen die hierin opgenomen zijn is het halteren van de bus op de rijbaan. Hierdoor wordt het veiliger voor de fietsers, men hoeft de bus niet meer te passeren en op de bus te wachten. Verder bespaart het tijd voor de bussen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden worden in 2 fasen uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is de Utrechtsestraatweg tussen de Prof. Aalbersestraat en de De Bruijnstraat afgesloten, met uitzondering voor de Bussen en de (brom)fietsers. Het overige bestemmingsverkeer wordt omgeleid door de wijk. De woningen aan de Utrechtsestraatweg en de Zuidersluis blijven bereikbaar.

Ter plaatse van de werkzaamheden wordt de rijbaan aan de zijde van de bushalte waaraan gewerkt wordt afgesloten, de andere rijbaan blijft dus open voor bussen en (brom)fietsers. Hierbij worden verkeersregelaars ingezet.

Fasering werkzaamheden
Op maandag 21 oktober 2024 starten de werkzaamheden aan één van de bushaltes en deze zullen 2 weken duren. Op vrijdag 1 november 2024 zijn deze werkzaamheden afgerond.

Op maandag 4 november 2024 wordt begonnen met de bushalte aan de andere zijde. Ook deze werkzaamheden zullen 2 weken duren. Op vrijdag 15 november 2024 zijn alle werkzaamheden afgerond.

Bushalte tijdens werkzaamheden
De bushalte is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar, er wordt een tijdelijke bushalte gecreëerd zodat er toch gebruik gemaakt kan worden van de bussen. De locatie van de tijdelijke bushalte zal met een haltebord worden aangegeven.

Mogelijke overlast
De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen tussen 07.00 uur en 17.00 uur. De werkzaamheden kunnen overlast met zich meebrengen, maar worden zoveel als mogelijk beperkt. De bereikbaarheid van de woningen blijven te allen tijde gegarandeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk