Burgers ontevreden over politieke retoriek

Nederlanders zijn ontevreden over de wijze waarop in Nederland politiek wordt bedreven en de verslaggeving daarover door de media. Ze zijn wel te spreken over het beleid dat er uit voortkomt. Dat blijkt uit een onderzoek van NRC Handelsblad.

Redacteuren voerden gesprekken met 98 burgers in twintig geselecteerde plaatsen, zo ook uit Nieuwegein. Het bureau Intomart enquetteerde aansluitend 1027 kiezers. De geïnteviewden zijn overwegend posititief over hun woonsituatie en baan. Zij maken zich wel zorgen over de ontwikkelingen buiten hun directe woonomgeving. Zij zijn ontevreden over de wijze waarop politici hen vertegenwoordigen de roep om politieke vernieuwing is groot.

Veel burgers hebben tevens bedenkingen over de manier waarop de media de politiek verslaan. Meer dan 40 procent vindt dat de media geen betrouwbaar en evenwichtig beeld geven. De Digitale Stad Nieuwegein ziet hiermee een bevestiging van de manier zoals zij verslaglegging doen: Wij plaatsen wat u wilt, ongekleurd zullen wij het overnemen en het is aan de lezer wat ze ermee doet. Natuurlijk de nettiquette hanterend wensen wij iedereen een goed 2003.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk