Burgers dankbaar voor informatie-hyves Galecop Meese

Bijna 10 maanden geleden startte het Nieuwegeinse raadslid Petra Meese een speciale Hyves  (http://s-o-s-gal.hyves.nl/) om de Nieuwegeiners te informeren over de plannen rondom de mogelijk nieuw te bouwen snelweg door de Nieuwegeinse wijken Galecop-Blokhoeve-Huis de Geer. In de afgelopen tijd heeft het Nieuwegeinse raadslid ook de mogelijke gevolgen van de bouw van polder Rijnenburg op deze site toegevoegd. Deze week ontvingen we de officiële berichten dat de oorspronkelijke plannen, een ringweg door Galecop, niet doorgaan. Ook deze informatie heeft Petra Meese via groepsberichten en plaatsing op de site zelf aan de Nieuwegeiners overgedragen.Raadslid Petra Meese “mensen danken mijn inzet dat ik wel de moeite neem om hen precies te informeren,  dat vind ik zeer ontroerend en bijzonder. Daarnaast blijven er bewoners die via mijn site willen weten wat de gevolgen zijn voor Nieuwegein als de polder Rijnenburg gebouwd wordt. Hier krijg ik veel verontrustende vragen over. In de Nieuwegeinse raad weet men al dat ik bijna elke vergadering blijf aandringen op goede en duidelijke informatievoorziening. Het college en de raad kent mijn mantra “college neem uw communicatieve rol goed op!”. 
Vooralsnog zult u via deze hyves-site geïnformeerd blijven over de mogelijke snelweg en andere bouwplannen in het bijzonder en de mogelijke consequenties hiervan op de luchtkwaliteit in het bijzonder. Meese zet zich extra in voor de belangen van de Galecopse bewoners. Groep Meese heeft gisteren in de commissie nagevraagd bij wethouder Lubbinge die aangaf "de weg door Galecop richting Huis de Geer is van de baan en komt er niet". Ook interessant voor de mensen uit Galecop die sinds kort geconfronteerd werden met een massale kaalslag door het bomenomzagen: op onze vragen heeft wethouder Van Everdingen aangegeven dat voor de winter invalt er nieuwe bomen gepland zullen zijn!Met name jongere Nieuwegeiners hebben overduidelijk  hun “weg” gevonden hebben naar deze hyves. “Dit bewijst nog maar eens dat jongeren wel degelijk interesse hebben in politieke zaken”, concludeert Meese hieruit op een positieve wijze. Indien u de dagelijkse bezigheden van uw raadslid nog meer wilt volgen, kunt u gebruik maken van haar twitter. http://twitter.com/p.meese/. Petra Meese zal zich bij de komende raadsverkiezingen kandideren voor D66 Nieuwegein.
 Met vriendelijke groet Petra Meese, pmpmeese@wanadoo.nl, 030-6043869. http://s-o-s-gal.hyves.nl/ http://twitter.com/p.meese/

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren