Burgemeester sluit woning Gravin Adalaan

Onderzoek aan de Gravin Adalaan explosie

Burgemeester Marijke van Beukering van Nieuwegein heeft per direct een woning aan de Gravin Adalaan gesloten. Dat betekent dat de bewoners er voorlopig voor 14 dagen niet kunnen wonen. De aanleiding hiervoor is dat er in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober bij de woning explosief materiaal is aangetroffen. Hiervoor heeft politie iemand aangehouden.

Het explosief is veilig weggehaald zonder ontploffing. De gemeente en politie nemen de situatie serieus. Gezien de ernst van de situatie heeft burgemeester Marijke van Beukering besloten de woning per direct te sluiten. Zij wil met de sluiting van de woning de veiligheid van bewoners, omwonenden en omgeving waarborgen en hoopt dat met de afsluiting en het onderzoek nieuwe incidenten worden voorkomen. De afsluiting gebeurt in samenwerking met politie. Omwonenden ontvingen dinsdagavond een brief van de gemeente hierover.

De politie werkt op dit moment aan het onderzoek naar de situatie rondom de woning aan de Gravin Adalaan. Vanwege het onderzoek wordt verder geen informatie gedeeld.

Verdachte situatie melden
Ziet u iets opvallends gebeuren, bel dan direct 112. Heeft u eerder iets gezien of gehoord? Meld u dan bij de politie via 0900-8844. Melden kan ook zonder dat uw naam bekend wordt via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 – 7000 of meldmisdadanoniem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk