Burgemeester Marijke van Beukering opent begin volgende maand nieuw pand Reinaerde

Het prachtige nieuwe gebouw aan Ringfazant in Nieuwegein is al enkele weken in gebruik genomen door haar bewoners, maar donderdagmiddag 3 oktober aanstaande zal burgemeester Marijke van Beukering de officiële opening verrichten. De totaal 30 bewoners verhuisden eind juni dit jaar vanuit de Rietveldlaan en de Uddelerschans (woningen van Reinaerde in Nieuwegein). ‘De bewoners zijn heel blij met hun mooie studio’s waarin ze een keukenblok en een eigen badkamer hebben!’ aldus Reinaerde.

Het nieuwe pand aan de Ringfazant

Bij Reinaerde Ringfazant wonen mensen met een matige tot licht verstandelijke beperking. Zij wonen zelfstandig en kunnen ook 24 uur per dag terugvallen op begeleiding. Er wordt gezamenlijk gegeten en gekookt.

Op de plek van Ringfazant stond de woning De Grienden. De kamers waren heel klein en hadden geen badkamer. De Grienden is eerder al gesloopt om plaats te maken voor een woning die voldoet aan de eisen van deze tijd.

Ook deze verhuizing past in het grotere plan van gebied Lekstroom om cliënten in beter passende woningen te laten wonen, om ze de juiste zorg op de juiste plek te kunnen geven.

De woning De Akker aan de Uddelerschans is als gevolg van de verhuizing naar de Ringfazant inmiddels gesloten. En omdat er nu bewoners van Wijkersloot aan de Rietveldlaan verhuisd zijn naar de Ringfazant, ontstaat daar ruimte voorcliënten die behoefte hebben aan gelijkvloers wonen.

Reinaerde: ‘We zijn blij dat de verhuizingen na jarenlange voorbereiding en afstemming nu achter de rug is. Verhuizen kan leuk zijn, maar is soms ook lastig. Dat is zeker het geval als je zelf niet het initiatief voor de verhuizing hebt genomen. Er was een korte periode van ongemak te overbruggen voordat je de voordelen kon gaan ervaren. Deze periode hebben we zo goed mogelijk gefaciliteerd. Zodat de cliënten in hun nieuwe woning ervaren: “Ik voel me thuis, heb een goede dag, krijg goede begeleiding.” Daar doen we het voor!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk