Burgemeester Marijke van Beukering leest voor tijdens Nationale Ouderendag

Elke eerste vrijdag van oktober is Nationale Ouderendag. Op die dag wordt ook de Nationale Voorleeslunch gehouden, dus ook in Nieuwegein. Speciale voorleesgast dit jaar is burgemeester Marijke van Beukering. De toegang is gratis. Aanmelden via de website van de bibliotheek Nieuwegein. Het is de achtste keer dat de Nationale Voorleeslunch wordt gehouden.

De Leescoalitie wil samen met het Ouderenfonds er voor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen worden voorgelezen, ook als ze hun huis moeilijk uit kunnen. Het Nationale Voorleesverhaal wordt geschreven door Kees van Kooten en hij leest het dit jaar zelf voor op televisie.

Bibliotheek Nieuwegein kent al de maandelijkse voorleeslunch voor ouderen op elke laatste woensdag van de maand. De Nationale Voorleeslunch op vrijdag 4 oktober van 11.00 uur tot 13.00 uur is een feestelijk extraatje. De burgemeester gaat het Nationale Voorleeslunchverhaal van Wim Daniels voorlezen. Na het voorlezen wordt er een heerlijke lunch geserveerd en zal er nagepraat worden over het verhaal en eigen verhalen delen.

Nationale Voorleeslunch
De Nationale Voorleeslunch is een intiatief van de Leescoalitie. Sinds 2013 werken bibliotheken, buurthuizen en zorginstellingen door het hele land samen om op Nationale Ouderendag een Voorleeslunch te organiseren. Op alle deelnemende locaties wordt daarbij het Nationale Voorleeslunchverhaal voorgelezen. Tijdens eerdere edities lazen onder andere Nico Dijkshoorn, Ruben Nicolai, Eva Jinek, Gerard Joling, Willeke Alberti en Dieuwertje Blok voor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk