Burgemeester en bewoners openen samen Reinaerde Ringfazant

Burgemeester Marijke van Beukering en bewoners hebben donderdag 3 oktober samen Reinaerde Ringfazant officieel geopend. De gouden slierten uit het serpentinekanon verspreidden zich over de 30 bewoners, hun dierbaren, vrijwilligers, buren, samenwerkingspartners en medewerkers van Reinaerde.

‘Ik sta hier zo alleen’, zei de burgemeester, ‘wie van de bewoners wil bij me komen staan?’ En floep, in een seconde was ze omringd door hen! Samen openden ze officieel hun nieuwe thuis.

Het prachtige nieuwe gebouw aan Ringfazant in Nieuwegein was al in juni in gebruik genomen. In totaal 30 bewoners verhuisden vanuit Rietveldlaan en Uddelerschans (woningen van Reinaerde in Nieuwegein). De bewoners zijn heel blij met hun mooie studio’s waarin ze een keukenblok en een eigen badkamer hebben.

Een buurman van de Rietveldlaan die al 11 jaar wekelijks contact heeft met een bewoner die eerst op de Rietveldlaan woonde, moet nu een stukje fietsen. Hij vertelde: ‘Natuurlijk ‘verhuis ik mee’. Het is ondenkbaar dat zoiets als een verhuizing dit betekenisvolle contact voor hem èn voor mij zou stoppen.’

Bij Reinaerde Ringfazant wonen mensen met een matige tot licht verstandelijke beperking. Zij wonen zelfstandig en kunnen ook 24 uur per dag terugvallen op begeleiding. Er wordt gezamenlijk gegeten en gekookt.

Op de plek van Ringfazant stond de woning De Grienden. De kamers waren heel klein en hadden geen badkamer. De Grienden is eerder al gesloopt om plaats te maken voor een woning die voldoet aan de eisen van deze tijd.

De woning Reinaerde De Akker aan de Uddelerschans is als gevolg van de verhuizing naar Ringfazant nu gesloten. En omdat er nu bewoners van de Rietveldlaan verhuisd zijn naar de Ringfazant, ontstaat daar ruimte voor mensen met een verstandelijke beperking die behoefte hebben aan gelijkvloers wonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren