Burendag in teken van zorg en welzijn in Fokkesteeg

Het wijknetwerk Fokkesteeg organiseert in samenwerking met gezondheidscentrum de Schans, Vitras en Wijkhuis De Steeg op vrijdag 26 september tussen 15.00 en 18.00 uur Burendag. Burendag is een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, in Wijkhuis De Steeg aan de Hoornseschans en in gezondheidscentrum aan de Zoutkamperschans.

‘Wij willen graag luisteren naar wat er in de wijk leeft op het gebied van zorg en welzijn. Er komen in 2015 grote veranderingen in de manier waarop de zorg geregeld is. Onze wijk kent relatief veel inwoners met psychische en verslavingsproblemen en in sommige buurten is weinig sociale samenhang. We willen nog beter gaan samenwerken voor het welzijn van de bewoners van Fokkesteeg. Hier ligt een uitdaging waarvoor wij uw inbreng willen horen Huisartsen, psychologen en fysiotherapeuten doen mee,laten zien wat ze doen, geven een kijkje achter de schermen. Medewerkers van het gezondheidscentrum willen met u in gesprek over waar volgens u de knelpunten in de zorg zitten. liggen mogelijkheden voor verbeteringen?’ aldus de organisatie.

Wijkhuis De Steeg is de plek waar mensen uit Fokkesteeg samen kunnen komen. Er is een bar, biljart, dart en worden elke week leuke activiteiten georganiseerd. Vanuit het wijkhuis werkt Stichting MON, een migranten organisatie, die diverse activiteiten organiseert. Tijdens Burendag kunt u, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee, een kijkje nemen in ons wijkcentrum.

Wijkverpleegkundige, thuisbegeleider, maatschappelijk werker, steunpunt mantelzorg, de coördinator van het netwerk vrijwilligers in de zorg zijn allemaal aanwezig om informatie te geven. Ook medewerkers van de gemeente Nieuwegein zijn aanwezig om informatie te geven of uw vragen te beantwoorden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk