Brons voor Annita van Doorn op 1500 meter

Tijdens internationale wedstrijden in het Duitse Dresden heeft Annita van Doorn een bronzen medaille behaalt op de 1500 meter. In het eindklassement behaalde de Nieuwegeinse een vijfde plaats. Het toernooi ging van start met de 1500 meter. Daarop wist de shorttrackster van Schaats Vereniging Utrecht zich te plaatsen voor de finale.

Met nog zeven ronden te gaan plaatste van Doorn een versnelling, waardoor ze op voorsprong kwam. De Duitse Aike Klein reed het gat dicht met in haar kielzog Yvonne Kunze en Anouk Wiegers. Klein maakte echter een foute inhaalactie binnendoor, waardoor de Nieuwegeinse bijna onderuit ging. Doordoor konden ook Kunze en Wiegers Van Doorn passeren. Klein werd gediskwalificeerd en Van Doorn eindigde als derde.

Op de 500 meter werd de studente fysiotherapie nipt uitgeschakeld in de halve finales. In de halve finale op de 1000 meter reed van Doorn ook uitstekend. Ze eindigde als tweede achter Wiegers, echter zij werd onverwachts gediskwalificeerd waardoor een plaats in de finale aan haar neus voorbij ging. Het toernooi werd afgesloten met een grote finale over 3000 meter waarop de beste rijders van het klassement uitkwamen. Yvonne Kunze won, Annita van Doorn eindigde als vierde. In het eindklassement eindigde de Nieuwegeinse als vijfde.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren