Broers Van Nimwegen, 100 jaar actief wielrennen

Karel en Joop van Nimwegen zijn samen goed voor 100 jaar actief wielrennen. Op de ledenvergadering van de wielervereniging Het Stadion werd dit, de in grote getale aanwezige leden, duidelijk. Natuurlijk was velen niet onopgemerkt gebleven dat Karel en Joop altijd bij allerlei wielerevenementen als renner of als organisator/jury/medewerker actief waren. Men wist niet beter, dat was gewoon.

Maar zo gewoon is dat natuurlijk niet. Dit heeft ook het bondsbestuur van de KNWU onderkent. Zo is Karel eind vorig jaar door de KNWU voorzien van het “Zilverenwiel” voor o.a. zijn rol in het op de kaart zetten van het veteranenwielrennen.

Nu was het de beurt aan Joop. Namens het bondsbestuur kreeg hij, voor zijn verdiensten voor de wielerspot, de gouden KNWU-speld opgespeld. Onder een groots applaus onderging Joop het gebeuren. Tevens werden beide broers door de leden, met algemene stemmen, gekozen tot erelid van Het Stadion, waar zij 50 jaar lid van zijn. Helaas kon Karel, wegens zijn ernstige ziekte, niet op de ledenvergadering aanwezig zijn. Hij werd via een directe telefoonlijn, door voorzitter Cor Bergenhenegauwen, toegesproken. Ook kon Karel zo het dankwoord van Joop aan de vergadering horen. De voorzitter sprak de wens uit dat Karel en Joop nog lang van hun erelidmaatschap mogen genieten.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren