Brede School heeft naam gekregen

De Brede School staat en wordt al volop gebruikt ion de wijk Hoogzandveld. Vandaag werd de nieuwe naam van het gebouw ‘De Lotus’ onthuld door de twee wethouders Renée Blom (onderwijs) en Johan Gadella (financiën en wijkwethouder).

Sandra en Daisy van Kunstencentrum De KOM hadden een speciaal openingslied gemaakt. De 370 kinderen zongen uit volle borst mee, alleen in het refrein ontbrak nog de nieuwe naam. Dus na de onthulling van de nieuwe naam kon dit nogmaals gezongen worden.

De brede school De Lutus is een samenwerkingsverband dat huisvest is aan de Lupinestraat. De basisscholen ‘De Tweeklank’, ‘Ziezo’ en de ‘Willem Alexanderschool’ (in totaal circa 350 leerlingen), de ‘Vrije Vogels’ kinderdagverblijf en ‘KMN Kind & Co’ met peuterspeelzaalwerk en Buiten Schoolse Opvang bewonen het pand. Doordat ze met elkaar samenwerken kan beter worden gewerkt aan toegankelijke activiteiten voor kinderen en ouders. In de vrije uren kan de ruimte uiteraard ook door anderen worden gebruikt voor bijvoorbeeld koken, ontmoeten, lezen, praten, film, culturele groepsactiviteiten (film, dans, toneel, muziek, lezingen enz.).

Op 18 maart a.s. bestaat voor de wijkbewoners de mogelijkheid de Brede school van binnen te bekijken van 19.00 – 20.30 uur en te horen wat het concept inhoud. Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte er een videoverslag van. (Klik op het videocamaraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren