Braakliggend stuk grond zoekt tijdelijke bestemming

De Galecopperzoom, een strook voormalige polder in de oksel van de A2 en A12, zal pas in de toekomst een gedaantewisseling ondergaan. In 2040 moet het gebied uitgegroeid zijn tot een randstedelijke ontmoetingsplek, met ruimte voor evenementen, stedelijk wonen, arbeidsintensief werken en onderzoek en onderwijs. Maar wat ermee te doen tot die tijd? De Kamer van Koophandel nodigt iedereen uit voor een inspirerende bijeenkomst over mogelijkheden voor tijdelijk gebruik van de Nieuwegeinse Galecopperzoom.

Voor de tussentijd vanaf 2013 overweegt de gemeente Nieuwegein sterk om in de Galecopperzoom ruimte te bieden aan creatieve ideeën voor tijdelijk ruimtegebruik. De insteek is om hiermee een bijdrage te genereren aan de financiële lasten van dit gebied, op weg naar de uiteindelijke bestemming. Dat betekent een impuls voor nu, maar kan ook bijdragen aan het perspectief voor 2040. Stadslandbouw en opwekking van duurzame energie zijn enkele van de mogelijkheden. Tijdelijk ruimtegebruik is echter nog een betrekkelijk nieuw fenomeen en roept veel vragen op, zowel voor overheden als voor ondernemers.

Donderdagmiddag 29 november organiseert de Kamer van Koophandel van 15.00 uur tot 18.00 uur bij Voetbalvereniging JSV op Sportpark Galecop een bijeenkomst voor ondernemers die kansen zien om hier een business case te ontwikkelen die past bij tijdelijk ruimtegebruik. Meld u hier aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren