Boos over blog

De fractievoorzitter van de PvdA in Nieuwegein: Guido Bamberg, en een lid van de JOVD, (de officiële jongerenorganisatie van de VVD) Bauke Bos, liggen overhoop met elkaar over een blog op het internet. Qua politieke kleur en opvattingen klinkt het begrijpelijk, en op zich niet zo erg. Je geeft wat, je neemt wat en soms doe je wat water bij de wijn. Dat is het mooie (of niet) van politiek. Maar internet vervaagt alle grenzen.

Bamberg (foto links) reageerde enkele dagen geleden op een tweet van Bos (foto rechts). De student uit Helmond verwerkte deze reactie in zijn blog. Daarop eiste Bamberg dat zijn naam werd verwijderd en dreigde zelfs met juridische stappen. Het ging allemaal om Geert Wilders. Bos sprak via twitter zijn afschuw uit over een poster voor een demonstratie waarop het hoofd van de PVV-leider geplaatst was op het lichaam van Hitler. Hij vond dat een burgemeester dit niet mocht toestaan.

Bamberg ging daar op in: ‘Vanwaar de maffe gedachte dat de burgemeester die poster moet goedkeuren? We hebben (nog) geen censuur in dit land!!’ Bos verwoordde dat vervolgens in zijn blog en dat viel verkeerd bij de fractievoorzitter van de PvdA in Nieuwegein en heeft het partijbureau gevraagd om te kijken of er juridische stappen ondernomen moeten worden. Bos is niet van plan zijn blog aan te passen: ‘Ik zie wel wat er gebeurt’ zegt de jonge JOVD-er. Bamberg laat weten dat hij de zaak niet belangrijk genoeg vindt om er veel woorden aan vuil te maken maar als hij dat eerder had bedacht was het bericht niet op Geenstijl terecht gekomen en in andere media.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk